Evo zašto muškarac koji vara, nikad neće ostaviti suprugu


On je stalno vara, ali nikad se ne odlučuje da je ostavi. Žena takvog muškarca oseća ogromnu bol i ozlojađenost. Ne može da se bori, jer nema snage.

Međutim u njoj postoji jedan osećaj koji taj prevarant nije uništio, a taj osećaj se zove – nada.

Ta ista nada joj kaže: Verotavtno te mnogo voli i zato ne odlazi zauvek. Ti si važnija od nje i one pre nje…

Muž vas vara, ali vi ostajete zajedno

Žena takvog muškarca ili se potpuno preda ponoru i muževljevoj izdaji, ili se trudi da bude bolja od te druge žene… Ona ide protiv svojih vrednosti, verovanja, prirode i osećanja, a sve u nadi da će ga ponovo „vratiti“ sebi i porodici….

Postoje tri razloga zašto supruga trpi muža prevaranta:

  1. Kad je bila mala, neko joj je rekao da je ljubav patnja. Da se za ljubav večno moraš boriti. Ona je odrasla, ali ta priča je ostala urezana u njenoj memoriji. Zato ona svaki dan pati, jer smatra da tako mora da bude… Ali ne mora.
  2. Nisko samopoštovanje i sopstveno nerazumevanje svojih vrednosti. Nesposobnost da odlučite šta je za vas dobro i kako da se ponašate. Očekujete od partnera da vas učini srećnom.
  3. Nikad sebi nije priznala da je muž vara. Stalno živi u iluzijama, oseća bol ali ne dozvoljava da ta bol ispliva na površinu.
    A zašto muškarac ne napušta ženu iako je godinama vara, ili čak ako ima stalnu ljubavnicu?
  4. Njemu je to zgodna situacija: sa suprugom ima uredan život, harmoniju, dok sa ljubavnicom ima osećaj avanture i poleta. On dobija sve što želi.
  5. Njegov bolesni ponos: laska mu da ga želi nekoliko žena istovremeno. To za njega znači da je on vredan te ljubavi i da je itekako zaslužuje.
  6. Nije mu finansijski isplativo da se razvede: to bi značilo da mora da podeli imovinu. A onda bi morao opet da se ženi tom ljubavnicom, pa opet da bude na istom…

Izvor : Novosti

Slični članci

Leave a Comment

3 × 1 =