POLITIKA VESTI 

Nikolić: Očekujem da Tramp bude gost Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za Alo! da očekuje da novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp bude gost Srbije.

„Želim gospodinu Trampu puno uspeha u promenama politike svoje zemlje, koje je najavio u kampanji, i voleo bih da ga ugostim u Srbiji“, istakao je Nikolić.

Prema njegovoj oceni, politika koju je najavio novi američki predsednik će po svoj prilici biti preusmerena sa održavanja dominacije u međunarodnim odnosima na jačanje nacionalne ekonomije, borbu protiv korupcije i stvaranje novih radnih mesta.

„Trend okretanja nacionalnom započeo je zapravo sa Bregzitom i širi se Evropom nezaustavljivom brzinom“, smatra Nikolić.

Nakon ove promene, naglasio je Nikolić, „očekujem da ćemo biti tretirani ravnopravno sa drugim državama u regionu i da ćemo, posle više decenija, imati priliku da sprovodimo politiku mira i saradnje, u skladu sa našim legitimnim interesima“.

„Srbija hoće da širi prijateljstvo“

Vest da je predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio Srbiji isporuku šest „migova 29“ i kontingent oklopnih vozila predstavlja znak iskrene saradnje, poverenja i prijateljstva, izjavio je Sputnjiku predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„To je znak iskrene saradnje, poverenja i prijateljstva. Srbija danas ima prijatelje koji se ne ustručavaju da joj pomognu“, istakao je Nikolić.

„Srbija danas ima prijatelje sa kojima se ne ustručava da sarađuje“, dodao je Nikolić i objasnio da „Srbija hoće da širi prijateljstvo na sve narode u svetu i nikome neće pomagati da mrzi drugoga“.

„Nikoga nećemo da napadamo, ali obezbedićemo odbranu svoje zemlje i naroda“, poručio je Nikolić.

Izvor: N1

Slični članci

Leave a Comment

seventeen − 7 =