POLITIKA VESTI 

PRVI GOVOR NAKON PORAZA Hilari: Ovo što se dogodilo je bolno i boleće nas i dalje

Kandidatkinja američkih demokrata Hilari Klinton održala je svoj prvi govor nakon što je na predsedničkim izborima izgubila od Donalda Trampa.

– Žao mi je što nismo pobedili na ovim izborima, i znam da ovo nije bio rezultat kojim smo se svi nadali, ali sam ponosna na ovu kampanju koju smo zajedno kreirali, i koja je bila usmerena na očuvanje američkih vrednosti. Vi predstavljate ono najbolje u SAD i biti vaš kandidat bila je jedna od najboljih stvari u mom životu – rekla je Hilari i dodala:

– Znam da ste razočarani, i ja sam. Kao i milioni Amerikanaca. Ovo što se dogodilo je bolno i boleće i dalje. Ipak zapamtite da ovde nije reč o jednom čoveku, već o Americi i njenim vrednostima, navela je Hilari i poručila svojim pristalica da moraju prihvatiti rezultate izbora.

– Tramp će biti naš predsednik i morate to prihvatiti i morate to da poštujete. Dugujemo mu šansu da vodi ovu zemlju. Zapamtite, naša demokratija zahteva da budemo aktivni, ne samo tokom izbora i da uvek pokušamo da zadržimo naše vrednosti. Proveli smo godinu i po dana ujedinjujući milione ljudi oko jedne ideje. Naša odgovornost je da nastavimo da radimo da gradimo jaču Ameriku. Zahvalna sam vam za sve – rekla je Hilari.

Ona je dodala da je sinoć čestitala Trampu i ponudila mu da sarađuje sa njim za dobrobit zemlje.

– Nadam se da će on biti uspešan predsednik svih Amerikanaca – rekla je Klinton svojim pristalicama i osoblju u hotelu na Menhetnu

Izvor:  http://www.blic.rs/vesti/svet/prvi-govor-nakon-poraza-hilari-ovo-sto-se-dogodilo-je-bolno-i-bolece-nas-i-dalje/7yz3cyf

Slični članci

Leave a Comment

5 × 5 =