VESTI 

Vozači, vodite računa — Pogledajte koje tačke treba izbegavati u Beogradu

Šta vam prvo padne na pamet kada čujete reč Beograd? Pobednik? Ludi provod? Kalemegdan? Skadarlija? Ako ste jutros išli autom na posao, znamo vaš odgovor. Gužva. Na Gazeli, Pančevcu, u Takovskoj, Kneza Miloša, kod Brankovog. Jutarnji špic, dojutarnji špic, podnevni špic, popodnevni špic, špic u 5, u 6, u 7, uvek je neki špic. Gužvu u Beogradu nije moguće izbeći.

A što je više gužve, to je više psovki i frustracije i naravno više nasilne vožnje. Nasilna vožnja + rupe na putu + nepažnja + gužva + mnogi drugi faktori = 15 000 saobraćajnih nezgoda godišnje na teritoriji grada Beograda.

Treba imati u vidu da je ovo broj prijavljenih nezgoda, u koji nisu uračunate one posle kojih su se vozači dogovorili da udes nikom ne prijave.

Iako se Evropa i svi veći evropski gradovi ne nalaze na mapi ozloglašenih po broju saobraćajnih nezgoda, Beograd, prema onome što vidimo iz zvaničnih podataka MUP-a, ne može da se pohvali bezbednošću na putevima.

Na svakih pola sata desi se saobraćajna nezgoda

Samo 2015. godine u Beogradu se 93 nezgode završilo fatalnim ishodom, a 4202 nezgode su imale povređene. 2016. taj broj je porastao na 102, a broj povređenih je porastao na 6806. Očekivano, najviše saobraćajnih nezgoda se desi vikendom i u periodu od 14 do 20 sati, dok je leto najbezbednije za vožnju.

Iznajmljivanje automobila- Akcija

Kritične tačke

Kritične tačke Beograda su definitivno velike, prometne raskrsnice poput raskrsnice Nemanjine i Kneza Miloša. U jednom danu prošle godine, za samo šest sati na raskrsnici na kojoj se spajaju Milutina Milankovića i Omladinskih brigada povređeno je 10 osoba, od kojih je jedna preminula na putu do bolnice.

Ostale opasne raskrsnice

  • Ugao Bulevara Nikole Tesle i Ušća
  • Uključenje iz Dušana Vukasovića u ulicu Jurija Gagarina
  • Raskrsnica Bulevara despota Stefana i Mije Kovačevića
  • Raskrsnica Takovske ulice i ulice Ilije Garašanina
  • Cvijićeva – Jaše Prodanovića

Rent a car Grand Mobile apeluje na sve učesnike u saobraćaju da voze oprezno kako bismo popravili ovu crnu statistiku.

Preuzeto sa : http://rentacargrandmobile.com/blog/vozaci-vodite-racuna-pogledajte-tacke-koje-treba-izbegavati-u-beogradu

Slični članci

Leave a Comment

4 × two =