POLITIKA VESTI 

Vulin: Srbija želi u EU, ali građani umorni od uslova

Srbija želi da postane punopravna članica EU, ali ako EU smatra da nije vreme za to i ako ne prepoznaje napore Srbije, onda se „zahvaljujemo“, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Srbija poštuje EU i želi da bude punopravna članica, ali ako EU smatra da nije vreme i ne prepoznaje naše napore, mi se zahvaljujemo. Za nas je najvažnije da građani Srbije prepoznaju da je ovo bolja zemlja za njih“, rekao je Vulin.

On je rekao da među zemljama članicama EU postoji „zamor od prošrenja“, ali da i među građanima Srbije „postoji zamor od stalnih uslova i pomeranja datuma, rokova, postavljanje nekakvih ciljeva“.

„Mi ćemo našu zemlju menjati i činiti je boljom, nadamo se da će svi želeti da mi postanemo važan i siguran deo svakog saveza. Mi ćemo Srbiju učiniti da ona bude dobra za građane, ako se oni dobro osećaju u njoj, ako su oni zadovoljni njome, mi smo sigurni da će svi ostali dobro misliti o njoj i želeti takvu Srbiju“, rekao je Vulin.

Kako su preneli mediji, Junker je juče izjavio da nije realno da neka od država kandidata postane punopravna članica Evropske unije pre 2020. godine, ali da to ne znači zaustavljanje pregovora o pridruživanju.

Izvor: N1

Slični članci

Leave a Comment

two × one =