Da li će veštačka inteligencija zameniti CV obrasce, sajmove zapošljavanja i razgovor za posao? Koja zanimanja u budućnosti može da zameni veštačka inteligencija?

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

 

Napredovanje IT-a, kripto tehnologije je dodatno investitorima dalu motivaciju da razvijaju Veštačku Inteliginciju ,(engl. artificial intelligence, skr. AI, takođe VI) podoblast računarstva i programiranja.

Cilj istraživanja veštačke inteligencije je razvijanje programa (softvera), koji će omogućiti računarima da se ponašaju na način koji bi se mogao okarakterisati inteligentnim. Prva istraživanja se vežu za same korene računarstva.
Ideja o stvaranju mašina ili robota koje će biti sposobne da obavljaju različite zadatke inteligentno, bila je centralna preokupacija naučnika računarstva koji su se opredijelili za istraživanje veštačke inteligencije tokom cijele druge polovine XX veka.
Danas, istraživanja u veštačkoj inteligenciji su orijentisana na ekspertne sisteme, prevodilačke sisteme u ograničenim domenima, prepoznavanje ljudskog govora i pisanog teksta, automatske dokazivače teorema, kao i konstantnim interesovanjem za stvaranje generalno inteligentnih, autonomnih agenata.

Tim istraživača sa Univerziteta Prinston sproveo je istraživanje povezujući 10 aplikacija koje pokreće veštačka inteligencija, kao što je modeliranje jezika, sa 52 ljudske sposobnosti da bi razumeli da li su one blisko povezane.

Rezultati su pokazali da su telemarketeri, nastavnici, školski psiholozi i sudije među najugroženijima.

Strahovi od softvera koji eliminišu ljudske poslove nedavno su se povećali nakon lansiranja ChatGPT-a jer ima sposobnosti da obavlja profesionalne zadatke poput pisanja mejlova i biografija, isto kao i čovek.

Sajmovi Zapošljavanja će biti virtuelni , postojaće robot koji će odgovarati na Vaša pitanja i pregledati Vaš CV obrazac, moći će da prave bazu sa ljudima koji imaju iste osobine kao i VI.

1.Poslovi u inostranstvu

2.Kako popuniti CV za posao

3.Gene regeneration – a new method of treatment with a Tesla generator

4. Gde sve možete da se zaposlite kao Menadžer digitalnog marketinga?Kome je sve ovo potrebno?

Deset veštačka inteligencija AI aplikacija uključuju: apstraktne strateške igre, video igre u realnom vremenu, prepoznavanje slika, vizuelno odgovaranje na pitanja, generisanje slika, razumevanje čitanja, modeliranje jezika, prevođenje, prepoznavanje govora i instrumentalno prepoznavanje numera.

 

Da li Ai može da zameni sledeća zanimanja :

Agenti Call Centra

Sudije, medijatori i pravni savetnici

Poreski savetnici, revizori i računovođe

Psihološki savetnici, treneri ličnog razvoja,

Programeri i matematičari

Profesori stranog jezika

Ali da li će moći da zameni rudare u rudniku, radnike u proizvodnji, livnicama i mestima gde je otežan rad?
Da li mogu roboti da sade drvo , kopaju krompir u njivi, beru maline ?

Da li će moći da prave automobile ?

Ostaje nam da pratimo tehnologiju i vidimo da li ce u budućnosti biti stopiran razvoj veštačke inteligencije AI ili ćemo kroz par godina imati robote koji će obavljati mnogo poslovo umseto nas.

 

 

spot_img