Najbolji kineski proizvođači mobilnih telefona

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Pre nego što odmahnete glavom i ustanovite da kineski telefon nije opcija, pročitajte ovaj tekst. Jer kako je vreme prolazilo, tako su se i kineski brendovi mobilnih telefona usavršavali.

Kada bismo vam pomenulli kineski telefon pre 5 godina, šta vam prvo padne na pamet? A kakva je situacija danas?

Danas su upravo kineski brendovi vodeći na tržištu, a njihovi modeli predstavljaju sinonim za najbolji odnos kvaliteta i cene. Ipak, ima još uvek onih koji nisu svesni koliko su kineske kompanije unapredile svoju proizvodnju.

Kada je servis mobilnih telefone kineskih brendova u pitanju, nema brige. Većina ovih brendova ima zvanično predstavništvo u Srbiji. Naravno, i “manji, nezvanični” servisi za mobilne telefone vam mogu pomoći oko svih problema.

E sad, ako krenete u avanturu zvanu kupovina novog mobilnog telefona, trebalo bi da znate sledeće. Nema više potrebe da izbegavate kineske telefone!

Zato krenimo u avanturu.

Evo koji su vodeći brendovi popularni u Srbiji.

Popularni brendovi mobilnih telefona na našem tržištu

Ako vas zanimaju gejmerski telefoni, kao lider u ovoj kategoriji izdvaja se Honor Play. Nesvakidašnji hardver, odlična rezolucija, mnogo RAM memorija, desplej u Full HD-u i odlična kamera. Inovativan integrisan hardversko-softverski model i manje opterećenje baterije prednost su ovog popularnog brenda. Tokom rada se upotrebljava tek trećina baterije, a to znači da je efikasnost veća i do 60%.

Izgleda da se našlo rešenje kako da se baterija troši manje dok se igraju igrice. Huawei, brend koji stoji iza Honor podbrenda, stao je rame uz rame sa ovim izazovom i sada je stigao i konkretan proizvod – Honor Play.

Ovaj telefon možete naći već od nekih 220€, ali cena ide i preko 300€. Sve zavisi da li kupujete telefon u zvaničnoj prodaji ili se “snalazite” na internetu.

Ako pominjemo Huawei, moramo pomenuti i Xiaomi. Kompanija Xiaomi je ozbiljno shvatila trku za vodećim pozicijama na tržištu, pa sve više ulaže u razvoj novih modela telefona. O tome svedoči i velika potražnja za ovim brendom kod nas. Među najboljim modelima ovog proizvođača istakao se Pocophone F1 koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim, a i koji vas neće razočarati. Ima odlične hardverske specifikacije, a sjajnim performansama doprinosi i osmojezgarni procesor, kao i vrhunski čip. Cena ovog uređaja kreće se oko 290€.

Njegovo visočanstvo Huawei

Već smo pisali o Honoru kao podbrendu Huawei-a, pa moramo pomenuti i Huawei kao poseban brend. Bez obzira da li ste naklonjeni kineskim proizvođačima mobilnih telefona ili ne, kompanija Huawei svakim danom sve više radi na poboljšanju svog imidža u svetu, a zašto je postala vodeća kompanija potvrđuju modeli P20 i P20 Pro. O tome koliko im korisnici veruju, dokazuje i podatak da su u prethodnoj godini po broju prodatih telefona prestigni kompaniju Apple.

Nedavno su se pojavili i više nego kontravezni P30 i P30 pro, koji su se pojavil bez podrške za Google Play (razlog za ovo je političke prirode) i zato vam preporučujemo da se malo bolje informišete ako ste zainteresovani baš za ove modele.

A po čemu je posebna P20 serija mobilnih telefona komanije Huawei?

Naime, reč je o displeju koji je veličine 5,8 inča, dok serija P20 Pro ima displej koji je 6,1 inča i koji je zapravo OLED. Zahvaljujući vrhunskom procesoru telefoni ovih serija sami mogu automatski da biraju kakav će režim rada da koriste i kako će kamera biti podešena.

A svi koji su zaljubljeni u P20 Pro seriju Huawei telefona znaju da je zadnja kamera Leica i da ima 40 MP, pri čemu ona zauzima možda i vodeće mesto među najboljim kamerama flagship modela. Treba pomenuti i Huawei Mate Pro model, koji definitivno donosi odličnu vrednost za uloženi novac. Cena Mae pro modela je oko 480€.

Kada govorimo o kompaniji Huawei, ne smemo zaboraviti da je Huawei svetski lider u razvoju i implementaciji 5g tehnologije. A upravo je 5g ono što nas čeka u budućnosti kao standard.

Da li ste vi nekada imali iskustva sa sa kineskim brendovima? Ako jeste, molimo vas da ih podelite sa ostalim čitaocima.

spot_img