StudENTER – na ENTER do posla

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Da li ste čuli za StudENTER? I da li ste se registrovali?

Istraživali smo mogućnosti koje postoje za povezivanje kandidata i poslodavaca, koliko ima prostora za mlade koji još uvek studiraju ili su već diplomirali i kakav je njihov status prilikom stupanja na tržište rada, a sa druge strane na koji način pomoći kompanijama u regrutaciji kvalitetnih kadrova.

Tom prilikom upoznali smo se s platformom StudENTER (www.studenter.org).

Najpre smo primetili da ima registrovanih preko 2000 mladih obrazovanih kandidata i to iz regiona. Profil kandidata kreira se jednostavno i nakon popunjavanja polja, svaki kandidat može i da preuzme svoj CV i da na oglase konkuriše jednim klikom.

StudENTER pruža mogućnost mladima da se upoznaju i sa svojim kolegama s drugih visokoobrazovnih ustanova i iz susednih država, da ostvare benefite na određenim naučnim i stručnim skupovima, kao i da se povežu u pisanju naučnih radova, organizaciji studentskih projekata i sl.

Na platformi kompanije objavljuju oglase za praksu/posao, za projekte i mentorske programe koji su namenjeni upravo mladima koji su u začetku svoje karijere ili su korak-dva napred. Poslodavci takođe imaju priliku da direktno komuniciraju s kandidatima a mogu naći idealnog kandidata koristeći filtere kao što su naučno polje, stepen obrazovanja, grad. Posebno je interesantno da i predstavnici privrede koji imaju registrovane kompanijske profile mogu ostvariti benefite prijavom preko StudENTER-a na određene događaje.

StudENTER je dostupan i na Google Play-u i na App Store-u, tako da svako može besplatno da preuzme aplikaciju i da podesi notifikacije po ličnim afinitetima – kada se pojave novi oglasi iz određenih oblasti, aktuelnosti, događaji.

Registracija je besplatna i za kompanije i za kandidate, a prednosti koje StudENTER platforma pruža mnogobrojne i zato predstavlja odličan link za networking.

spot_img