Koji su najočitiji simptomi erektilne disfunkcije i kako se leče?

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Photo by : Freepik.com

 

Erektilna disfunkcija je drugo ime za impotenciju koja se javlja kod sve više muškaraca različite dobi i značajno utiče na kvalitet življenja.

Stres, zdravstveni problemi kakve su bolesti srca i krvotoka, dijabetes, loše životne navike, gojaznost…su samo neki od uz činilaca koji zahvata preko 50% muškaraca starijih od 40 godina. Statistika je nemilosrdna i kada je reč o tridesetogodišnjacima kod kojih svaki 10 iskusi neke od simptoma.

To što se tokom života gubi seksualna funkcija nije prirodna i normalna reakcija tela na starenje, naročito pre 60-65.godine.

Zbog toga je važno posetiti urologa i potražiti rešenje za ovaj čest problem. Nema mesta za strah i nelagodnost jer su ovo zdravstveni problemi kojima je potrebno medicinsko lečenje.

Erektilna disfunkcija – simptomi koji ukazuju na dublji problem

Kada je u pitanju impotencija tj. erektilna disfunkcija simptomi mogu biti različiti, ali se oni najčešće kategorišu u nekoliko manifestacija:

  • Problemi postizanja erekcije,
  • Problemi održavanja erekcije,
  • Smanjen libido tj. seksulani nagon,
  • Prerana ejakulacija…

Nije svaka manifestacija ovakvih problema odmah i impotencija jer je povremena pojava moguća i spontano prolazi. Ipak, za precizno definisanje erektilne disfunckije simptomi se moraju da se ponavljaju u više od 50% seksualnih odnosa tokom perioda od 6 meseci.

Dakle, muškarci se mogu susresti sa pojavom ovih problema tokom života, ali samo češća pojava se definiše kao impotencija. Često se situacija pogoršava sa vremenom u zavisnosti od uzroka pojave seksualne disfunkcije pa je važno sa lečenjem započeti što ranije.

Lečenje impotencije je proces koji mora biti urađen kompletno

Potvrda postojanja impotencije je jedna stvar i uvod je u proceduru koja mora da uključi otkrivanje uzroka i pravilnu proceduru lečenja.

Uzroci mogu biti psihološki, ali i fizički. Traume, strahovi, neki oblici psiholoških poremećaja…su samo neki od problema koji mogu uzrokovati nastanak impotencije. U fizičke uzroke spadaju kardiovaskularni problemi, dijabetes, neurološka stanja, povrede kičme i karlice…

Dublji uzroci se moraju lečiti da bi procenat izlečenja bio što uspešniji, ali se radi i na samom lečenju simptoma erekcije. Lekovi nemaju dugoročan učinak i mogu biti opasni pa lekari preporučuju i druge načine kao što su penilne proteze, ubrizgavanje leka direktno u koren penisa, ali i usmerena FSWT terapija koja za samo 6 bezbolnih terapija donosi odlične rezultate.

*Promocije i popusti

*Zaposlimo Srbiju

*Studiraj u Srbiji

*Lečenje gena Teslinim generatorom

*Kako napisati CV

Naime, usmerena terapija se izvodi na aparatu koji emituje akustične talase velike gustine i tako blagotvorno deluje na tkiva i kosti.

U ovom slučaju akustična energija podstiče bolju prokrvljenost područja i stvaranje novih krvnih sudova što trajno poboljšava erekciju i na najbolji način leči simptome erektilne disfunkcije.

Problemi sa impotencijom značajno utiču na kvalitet življenja i to ne samo osobe koja je pogođena, već i partnera i čitave porodice. Psihički pritisak stvara dodatne probleme, a lečenje uzroka je jedini način da se dođe do potpunog rešenja. Uz to, tretira se i posledica gde postoje različiti načini za trenutno, ali i dugoročno poboljšanje zdravstvenog stanja.

Ako osećate neke probleme obratite se lekaru i započnite sa procesom lečenja da bi što pre u potpunosti izlečili ovo stanje. To je jedini i najbolji način za izlečenje impotencije i njenih simptoma.

 

spot_img