Sitnice na koje morate obratiti pažnju pre nego što se prepustite čarima odmora

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

https://www.freepik.com/free-photo/woman-with-hat-sitting-chairs-beach-beautiful-tropical-beach-woman-relaxing-tropical-beach-koh-nangyuan-island_13250004.htm

Dolazak leta i toplijeg vremena nas podseti na neke stvari koje moramo da popravimo na sebi. Dijeta koje smo se pridržavali cele zime nas pripremi za sezonu kupanja, ali opet postoji nekoliko stvari koje mogu da nam pomognu da se bolje pripremimo pre odlaska na odmor. Kako se period godišnjih odmora približava, tako se stvara potreba i za dodatni rad na izgledu. Ukoliko ste već bukirali odmor i već se zamišljate na idealnoj destinaciji, pronađite najbolji način da zablistate ove sezone.

Hidrirana i sjajna koža

Nakon hladnog vremena, kožu je potrebno preporoditi i nahraniti kako bi bila spremna za letnju sezonu. Čak i ukoliko ste hidrirali kožu tokom cele zima, primetićete da to nije bilo dovoljno jer su hladne temperature, višeslojno oblačenje i slabija izloženost sunčevoj toploti ostavili traga na vašem telu. Počnite sa blagim kupkama koje će nahraniti kožu i vratiti joj sjaj. Nakon toga je potrebno da pronađete neko losion sa vitaminima koji će dodatno da hrani kožu i vrati joj elastičnost. Vodite računa da pijete dovoljnu količinu tečnosti kako biste hidrirali kožu.

Pedikir i manikir

Uredni nokti su odlika vođenja računa o higijeni i izgledu ne samo vaših noktiju, nego čitavog tela. Počnite sa ovim pre odlaska na odmor jer će biti potrebno nekoliko tretmana kako biste vašim rukama i nogama vratili sjaj. Imajte na umu da ćete na odmoru veći deo vremena provoditi bosi i u otvorenoj obući te je potrebno da vaša stopala izgledaju negovano i glatko. Ovo se postiže odgovarajućim pedikir i manikir tretmanima koji će pravilno oblikovati vaše nokte i pomoći vam da se ne brinete o njima tokom putovanja. Pravi medicinski manikir i pedikir će vam pomoći ukoliko imate problem sa noktima i sprečiti da morate da ga rešavate na odmoru.

https://www.freepik.com/free-photo/two-starfishes-with-hat-sand_3217607.htm

Pomozite koži da se oporavi

Problematična koža krije sve nesigurnosti koje imamo i to se pogotovo vidi kada želimo da se opustimo. Ožiljci od akni ukoliko nisu tretirani na vreme, tokom letnjeg perioda i izloženosti visokim temperaturama mogu da prerastu u ožiljke koji se teško uklanjaju. Pronađite koji najbolji laserski tretman za telo vam odgovara na osnovu potreba – od podmlađivanja do uklanjanja i lečenja akni. Ne samo da ćete rešiti jedan problem koji može da utiče na vaše zdravlje, nego sprečavate i produbljivanje problema izlaganjem velikim temperaturnim promenama. Raspitajte se o vremenu koje treba da prođe između tretmana i odlaska na odmor kako biste ostavili telu dovoljno vremena da se odmori i oporavi.

*Promocije i popusti

*Zaposlimo Srbiju

*Studiraj u Srbiji

*Lečenje gena Teslinim generatorom

Tretman depilacije

Sigurno želite da izbegnete nošenje brijača jer to znači da ćete nekoliko puta u toku odmora morate da uklanjate neželjene dlačice. Kako biste ovo sprečili, odlučite se za tretman depilacije koji će vam omogućiti da se ne brinete o ovom problemu tokom odmora. U zavisnosti od vaše kože, verovatno ćete morati na par tretmana pre odmora kako biste upravo u tom periodu postigli efekat glatke kože koja će zasijati na plaži. Razmislite koje sve regije želite da pokrijete ovim tretmanom kako bi efekat depilacije bio potpun.

Priprema za sunčanje

Koža koja je bila sakrivena i zaštićena od UV zračenja može da izgori ili se isuši već prvog dana vašeg odmora. Kako biste ovo izbegli, potrebno je da pre odmora počnete sa tretmanom i pripremom vaše kože. Za početak vodite računa o pravilnom hidriranju kože kako biste sprečili isušivanje i perutanje. Pored toga, određeni vitamini mogu da vam pomognu u pripremi kože kako biste postigli idealan ten na odmoru. Koristite odgovarajuće kreme sa zaštitinim faktorom već na početku proleća i obratite posebnu pažnju na lice jer je ono najviše izloženo jakim UV zracima.

Pomozite vašem telu da se oporavi od zimskog perioda i dočekajte godišnji odmor spremni. Nakon ovih saveta ćete biti spremni da se opustite i uživate na destinaciji iz snova.

spot_img