Kakvu gastronomsku ponudu pruža Beograd

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Centar zbivanja svih javnih i kulturnih dešavanja, administrativno, univerzitetsko i privredno čvorište čitave zemlje jeste Beograd. Kao glavni grad on prestavlja metropolu koja se po mnogo čemu može svrstati u značajne evropske i svetske prestonice. Prateći u korak svetske trendove Beograd se razvija u svakom smislu. Izuzetno je karakteristično to što stranci izuzetno preferiraju domaću gastonomiju. Šta se nudi u Beogradu, koju hranu obavezno treba probati i u kakvim restoranima, možete dobiti odgovor u naradenom tekstu.

Kafane i restorani

Beogerad obiluje izuzetnim kafanama, restoranima i pivnicama. Neke imaju izuzetno dugu tradiciju i gaje duh ranijih vremena, dok su druge opet modernog karaktera. Svakako da se uvek nađe restoran za svačiji ukus. Ukoliko volite restorane sa muzikom tokom čitavog dana i ako volite da uživate u srpskim tradicionalnim jelima, možete se odlučiti za takav ambijent. Opet, neko preferira pice i italijansku kuhinju, takvih restorana je na svakom koraku. Pored domaće i druge kuhinje su izuzetno zastupljene, izuzetno je cenjena i kineska kuhinja. Kvalitet namirnica koji se koriste u pripremi je izuzetan, a to garantuje i kvalitet gotovog proizvoda.

Najbolji burgeri u Beogradu

Statistički gledano prilikom turističkih poseta Beograda, turisti se obično odluče za razne vrste brze hrane. Zašto je to tako? Jedan od razloga je zato što su najbolji burgeri u Beogradu upravo burgeri sa roštilja, a ne iz Meka ili nekih drugih lanaca brze hrane. Pored najboljih burgera u Beogradu izuzetno je i roštilj meso. Cena i usluga je na visokom nivo. Meso je obično sveže svinjskog ili junećeg porekla. Vrlo često se meša meso za kvalitetan burger i roštilj meso. Cena je značajno niža od obroka u resoranu, a kalorijska vrednost izuzetno značajna. Pored prodavnica brze hrene, kojih praktično ima na svakom koraku, dobar burger i roštilj meso, roštiljske kobasice i drugi delikatesi sa roštilja mogu se konzumirati i u restoranima. Bitno je istaći da se obično nikada ne lageruje meso za burger, već se ono uvek pravi sveže. Svežina mesa je jedan od razloga zašto su i najbolji burgeri.

Zašto je roštilj meso najbolje iz Srbije?

Duga istorija čitave Južne Srbije skriva tajnu u pripremi mesa. Ako vas zanima rostilj meso cena će zavisiti od kvaliteta svežeg mesa i gramaže. Uglavnom se može reći da je roštilj, bez obzira da li konzumiran sa trafike, brze hrane ili pojeden u ugostiteljskom objektu, izuzetno povoljan, a dobar obrok. Tajna kvaliteta je u kvalitetu mesa, odnosno mleveno meso se meša od različitih vrsta, a obogaćuje začinima. Pečeno na ćumuru i dimu, daje mu poseban ukus. Ovu su neki do razloga zašto se turisti odlučuju da prilikom posete Beograda pojedu baš jela sa roštilja.

Hrana koja se može pojesti samo u Srbiji

Da je Balkan dobar za razvoj svake oblasti, pa i kuhinje, pokazalo se kao tačna tvrdnja. Prisustvom različitih kuhinja, tradicionalnih menija sa prisustvom egzotičnih ukusa, čine hranu svojstvenom. Neke naminice ili obroke možete probati samo u Srbiji, pa se često turisti odlučuju za posetu naše zemlje, baš zbog gastronomije. Komolet lepinja, karakteristična za Zapadnu Srbiju, preneta je u mnoge Beogradske restorane. Zatim, tradicionalni doručak, poput kačamaka, uštipaka ili domaćih pita značajno su konzumirana u restoranima. Najbolji burgeri u Beogradu recepturu crpi od poznatih Leskovačkih roštilj majstora. Spojem tradicije, duha, umjeća i kvaliteta biva uspeh zagarantovan.

spot_img