Rafting Tarom

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Jedinstveni kanjon Tare dubok je više od 1330 metara, što ga svrstava u najdublji i najoštriji kanjon u Evropi, a u drugi kanjon po dubini u svetu, odmah iza Velikog kanjona Kolorada u Arizoni, i čija dubina iznosi do 1600 metara. Reka Tara je poznata kao najveći rezervoar pitke vode u Evropi, a takođe i pod nazivom „Suza Evrope“, jer se u njenom gornjem toku voda slobodno može piti. Kristalno je čista, tirkizno plave boje. Dugačka je 146 km i na svom toku ima prosečan pad od 4,5 m po kilometru, što je čini odličnom rekom za rafting.

Rafting predstavlja fenomenalan provod na reci, tačnije spoj avanture, adrenalina, pozitivne energije, stvaranja novih prijateljstava, a što na kraju doprinosi nezaboravnom doživljaju. Ako tražite neponovljiv dan na reci ispunjen zabavom, uzbuđenjem, sa puno penušavih brzaka, naročito na poslednjih 18 km reke, na kojoj Tara ima preko 20 najatraktivnijih bukova i brzaka (Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk..), uz obilazak veličanstvenih usputnih vodopada, visine preko 20 metara, kontaktirajte naš kamp i na pravom ste putu da sve to i doživite, a samim tim, da postanete naši gosti svake naredne godine, jer ćemo kvalitetom pružene usluge raftinga, kao i kvalitetom ishrane na našem kampu koju čine vrhunski domaći specijaliteti, nesumnjivo steći Vaše poverenje.

  1. Kako popuniti CV za posao
  2. Potrebni industrijski limari za rad u Kelnu
  3. Potrebni automehaničari, autoelektričari i autolakileri za rad u Plitvicama

Naši skiperi su krajnji profesionalnci koji su prošli obuku i poseduju sertifikat IRF-a (Internacionalne Rafting Federacije), koji će Vaš spust učiniti maksimalno bezbednim i zabavnim. Skiper pre početka spusta održava kratak kurs o raftingu, pravilima ponašanja u čamcu tokom spusta, a sve sa ciljem Vaše masimalne bezbednosti tokom spusta.

Rafting opremu čine neoprensko odelo, neoprenske čizme, kaciga, veslo, kao i pojas za spasavanje, a u slučaju kišnog vremena se od strane kampa dobijaju i kabanice. Naš kamp poseduje najsavremeniju atestiranu opremu za rafting, poznatih svetskih proizvođača, koja Vam garantuje maksimalnu sigurnost tokom spusta.

Turistima je dozvoljeno da u toku spusta mogu da nose svoje fotoaparate i vedeokamere, za koje dobijaju specijalne kese, ili burad, koja su hermetički zatvorena, i koja ih štite od oštećenja, usled njihovog eventualnog izlaganja vodi.

 

Ujedno je neophodno napomenuti da Vam za spust rekom Tarom nije neophodno prethodno iskustvo.

Takođe je neophodno znati da je reka Tara, po međunarodnoj skali kategorizacije reke, kategorisana od III-IV stepena, po stepenu aktivnosti za rafting, što je pozicionira na sami vrh najatraktivnijih svetskih reka, uz reku Zambezi u Africi i reku Kolorado u Americi.

Što se tiče trajanja spusta niz Taru, on varira od visine vodostaja, odnosno od vremenskih uslova, kao i od samih učesnika koji se nalaze u čamcu. U maju je nivo vode najveći, i tada rafting traje okvirno 45 minuta, dok u avgustu i septembru, kada je nivo vode značajno niži, rafting ume da potraje od 3-4 sata.

Ljubitelji adrenalina sigurno neće propustiti rafting Tarom u maju mesecu, kada je njen vodostaj najviši.

Ukoliko se odlučite da budete gosti našeg kampa, osim važećeg pasoša, ili lične karte (da biste nesmetano mogli da prođete državnu granicu), ne zaboravite da ponesete i sledeće, jer se najbliža prodavnica nalazi na 9 kilometra od kampa, tačnije u gradu Foča:

*sredstva za ličnu higijenu,

*kupaći kostim,

*sredstva za ličnu higijenu,

*cigarete – ukoliko ste pušač,

*fotoaparat ili kameru, da biste mogli da zabeležite detalje ovog nezaboravnog doživljaja,

*topliju garderobu (deblju trenerku, duks, eventualno tanju jaknu..), da Vam se ne bi desilo da Vas neprijatno iznenade sveže noći na kampu, koje nisu retka pojava.

Jednodevni aranžman

Dvodnevni aranžman

Trodnevni aranžman

Najduži spust jedinstvenih 126 km raftinga

 

 

Čitaoci magazina Sve u svemu imaju 5% popusta na cene aranžmana.

spot_img