Upoznajte 3 najposećenije banje u Srbiji

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

 

Ubrzan način života, čest osećaj nezadovoljstva, potištenosti i anksioznosti značajno utiču na naše fizičko i mentalno zdravlje. Kako bismo se brinuli o sebi, ponekad je važno napustiti taj ubrzan način života makar i na kratko. A, kako biste to uradili na najboljem mogućem mestu za sebe, predlažemo vam ove 3 banje. Radi se o 3 najposećenije banje u Srbiji. One svojim lekovitim vodama, svežim vazduhom, sadržajem za opuštanje i aktivnosti imaju sve što vam je potrebno. Upoznajte:

● Sokobanju

● Vrnjačku banju

● Banju Koviljaču

Sokobanja – Dišite punim plućima

Sokobanja je zasigurno jedna od najposećenijih mesta u Srbiji, a nije ni čudo. Ukoliko želite da odmorite oči na beskrajnom zelenilu i da odmorite telo u lekovitoj vodi – onda je ovo pravo mesto za vas. Čak 6 glavnih lekovitih izvora u Sokobanji ima izraženu radioaktivnost koja pozitivno utiče na naše zdravlje. Pored toga, wellness i spa centri, izletišta i šetališta takođe pozitivno utiču na nas i na sam oporavak. Najpoznatija izletišta u Sokobanji su:

● Lepterija

● Borići

● Popovica

● Očno

● Izvor reke Moravice

● Kalinovica

 

Sokobanja je, takođe, poznata po svojim centrima za lečenje u kojima se pacijentima pomaže kod lečenja i oporavka od određenih bolesti. Najčešće se radi o bronhijalnoj astmi, upali pluća, akutnom i hroničnom bronhitisu, bronhiektazije, sinuzitisa i drugih respiratornih problema. Najpoznatiji centri su: Prirodno lečilište Biljarica, Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja i Bolnica za očne i plućne bolesti Ozren.

 

Ali, bez obzira na to da li se lečite ili samo želite preventivnim odmorom uzeti zdravlje u svoje ruke, tu su i wellness i spa centri. Kupanje u lekovitoj vodi uz hidromasažere, usluge masaže, parnog kupatila, finske saune, đakuzija, kneippa, tropske kiše i razne aktivnosti vas stoje na raspolaganju u centrima i hotelima. Neki od najpoznatijih su Hotel Sunce, Soko Terme i Nataly Spa.

 

Verujemo da ste već poželeli da se spakujete i krenete u lično upoznavanje sa lepotama Sokobanje. Ukoliko vam na tom putu zatreba kvalitetan prostor za odmor, posetite sajt Bookaweb i na stranici: Sokobanja smeštaj pronađite najbolje apartmane u kojima ćete odsesti.

Vrnjačka banja – Termalni izvori i savršeni spa programi

Ornamental Garden, Plant, Season, Serbia, Summer

Vrnjačka banja u sebi krije mnoge lepote vredne vaše pažnje. Zato vas vodimo kroz Gradski park i prelepi Japanski vrt, Most ljubavi i šetališta pa sve do lekovitih izvora i opuštajućih wellness centara. Banja ima 7 poznatih izvora lekovite vode, a radi se o toplim i mineralnim vodama. Za terapijske svrhe se najčešće koriste 4 izvora: Topla voda, Snežnik, Slatina i Jezero koji su vam dostupni tokom čitave godine.


Osim termalnih izvora i prirodne lepote, u Vrnjačkoj banji možete uživatu u raznim sportskim aktivnostima. Dostipni su vam brojni sportski tereni, kao što su
Sportski centar Raj (teren za fudbal, odbojka na pesku i atletska staza) o nekoliko terena za rukomet, košarku i fudbal.

 

A onda kada poželite samo usporiti vreme i osigurati vreme samo za sebe tu su wellness i spa centri koji će vam pomoći u tome. Dva najpoznatija su:

● “Solaris Resorts” koji nudi usluge masaža, sauna, parnog kupatila, tuševe sa efektima tropske kiše te romantične i porodične pakete.

● “Pegaz Holiday Resort” koji je sagrađen po modernim principima sporog življenja. Sadrži najveći broj sauna u Vrnjačkoj banji, masažne i spa centre, fitnes i teretane.

 

Ovo su najpopularniji, ali postoji veliki broj hotela i wellness centara u Vrnjačkoj Banji u kojima možete zaboraviti na sve. Samo se odlučite, a mi ćemo vas povesti na put.

Banja Koviljača – Rešite se svih tegoba

 

Ako želite posetiti kraljevsku banju u Srbiji, vreme je da se uputite ka Banji Koviljači. Osim što raspolaže sa velikim prostranstvom i bogatim sadržajem, ova banja nudi lečenje i oporavak. Za lečenje je zadužena Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača koja koristi termomineralne vode i mineralno blato. A, ukoliko ste tu samo kako biste se odmori, udaljili od grada i posvetili porodici ili prijateljima tu su mnoge aktivnosti poput:

● izletišta na planini Gučevo

● Zvorničko jezero

● brojne aktivnosti na Drini.

 

Jedan od glavnih razloga za posetu, pored lečenja, jeste poseta wellness i spa centrima. Uživanje u čarima lekovite vode, prijatnog ambijenta i mira doprinosi opuštanju i tela i uma. Ako se odličite za ovaj vid relaksacije, posetite Wellness centar Kovilje koji će vam pružiti sve što poželite. Centar je opremljen sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenom, dve saune, fitness centrom, bazen barom i mnogim tretmanskim sadržajima koje nadgledaju lekari i terapeuti.

 

Možete odsesti u brojnim apartmanima i smeštajima, a svakako se ističe “Hotel Royal Spa” koji je dobitnik nagrade za kvalitetnu ugostiteljsku uslugu na Međunarodnom sajmu turizma. Pored usluge smeštaja, restorana i kongresnog centra, možete takođe uživati u wellness centru, “relax” paketima i igraonici za najmlađe.

 

Jesmo li vas uverili koliko su lekovite naše najposećenije banje i za telo i za um? Ako smo bar malo doprli do vas, onda je vreme da izaberete prvu destinaciju za sebe. Ne zaboravite da mirne trenutke u banjama možete provesti sami ili sa dragim ljudima, a za sve ostale informacije smo tu.

 

 

spot_img