Zašto konzolni stolovi treba da budu deo vašeg enterijera?

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

 

Konzolni stolovi su danas sastavni deo svakog modernog enterijera. Ako niste sigurni koji su to stolovi, to je onaj deo nameštaja koji se stavlja uza zid i služi za postavke brojnih dekoracija. Konzolni stolovi su uzani i visoki stolovi na kojima postavljamo dekoraciju u vidu knjiga, vaza, saksija sa cvećem ili lampe. Oni su funkcionalni i praktično šta god da želite možete držati na njima, ali njihov najveći benefit je taj što će svakoj prostoriji dati moderan stilski pečat.

Danas na tržištu postoje konzolni stolovi izrađeni od mermera, kvarca, granita ili oniksa na metalnoj ili prohromskoj konstrukciji, tako da izbor je velik i lako možete izabrati odgovarajući za sebe i vaš dom. U ponudi su različiti dezeni i brojne inovativne forme napravljene na zanimljivim konstrukcijama. Ono što je karakteristika ovih stolova je da utisak cele prostorije podižu na viši nivo i unose dašak glamura u vaš enterijer.

Ako bi trebali jednom rečju da objasnimo ovaj tip nameštaja rekli bi da su to elegantni akcentni komadi koji posebno dolaze do izražaja u malim stanovima, ili uzanim prostorijama. Konzolni stolovi su uvek dobra ideja u stanovima gde je dostupni prostor ograničen, jer će enterijer učiniti elegantnim, glamuroznim i znatno privlačnijim.

Konzolni stolovi će najviše doći do izražaja ako ih stavite u dnevnu sobu ili dugački, uzani hodnik jer će dekoracija na njemu podići celu prostoriju na jedan viši estetski nivo. U nastavku teksta pročitajte neke od benefita ovog nameštaja i zašto baš treba da budu deo vašeg enterijera.

Metalik konzola

Nekako kada govorimo o konzolnim stolovima teško je da prvo ne pomenemo metalik sjaj, odnosno mesingani sjaj koji je karakterističan za ovaj tip stolova. Pošto je u većini slučajeva baza, odnosno nogare stola napravljeno od nekog materijala koji oponaša meta. zato je l sjaj neizbežan, a on će vašoj prostoriji dati trendi i moderan izgled.

Unikatna baza

Ovi stolovi se razlikuju od drugih na tržištu jer oni u osnovi nemaju nogare već bazu koja je konzolnog karaktera, i ta odlika ih upravo izdvaja po dizajnu i izgledu. Konzolni stolovi privlače veliku pažnju gde god da se nađu u enterijeru jer su stilski kreirani, u isto vreme i minimalistički i raskošni. Jedan od boljih primeraka koji možete odabrati za vaš dom su oni sa gornjom površinom od stakla ili drveta, sa metalnim donjim delom, ili sa grafitnom lakiranom bazom.

Elegantni i raskošni

Mnogi konzolni stolovi odgovaraju današnjem modernom načinu života pa imaju i odliku praktičnosti, odnosno mogu se i sklopiti i rasklopiti po potrebi. Njihova upotreba može biti višenamenska, a u isto vreme predstavljaju i dekorativni element u enterijeru.

Da li u svom domu posedujete ovaj komad nameštaja i kako ste ga uklopili sa ostatkom enterijera? Da li se nalazi u hodniku, ili dnevnoj sobi, i kakvu dekoraciju ste odabrali za konzolni sto? Da li je to vaza na poslužavniku sa lampom, ili ste se ipak odlučili za knjige? Ako nemate ovaj zanimljiv nameštaj u stanu razmislite da ga uvrstite jer na malo prostora dobićete stilski efekat luksuza koji će vaš dom učiniti mnogo lepšim.

spot_img