Rebec 2021 – Digitalna era, robotika, networking i hybrid događaj

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

 

REBEC 2021, četrnaesti po redu, održaće se 28. i 29. juna kao hibridan događaj. Uvažavajući ograničenja nastala zbog pandemije, organizatori su još tokom proleća ove godine, prihvatili izazov da pomire i ujednače dve perspektive – fizičkog događaja i online pristupa. REBEC odavno nije samo lokalni događaj, već mesto oklupljanja vrhunskih regionalnih i svetskih profesionalaca- lidera koji su se izgrađivali kroz najveće izazove.

Obzirom na raspoloživu TV tehniku, imaćemo mnoštvo intervjua u pauzama panela, koje ćemo preko WHOVA platforme plasirati u svet. Biće to prilika da predstavimo reprezentativne stručnjake iz celog sveta i različitih časovnih zona, koji će svojim direktnim uključenjem,moći da iskažu svoje stavove, očekivanja i analize, o tome kako je predhodna godina uticala na struku i prateće investicije, a šta su dalje perspektive. Biće to jedna geografska šetnja po svetu, sa uključenjima iz svih važnih investicionih centara, kako bi podigli kvalitet i raznolikost događaja.

 Sva je prilika da će se organizacija fizičkih događaja posebno razlikovati i izdvajati, kada jednog dana svet ponovo uđe u period stabilnosti i ravnoteže.

 

Networking, networking i networking

Samiti, konferencije i festivali služe umrežavanju profesionalaca, a potreba za okupljanjem, kvalitetnom procenom i razmenom informacija, uvek je ekstremno važna. Na žalost, živimo u vremenu koje ozbiljno testira kreativnost, vođstvo i spremnost svakog od nas.

Ovogodišnji REBEC je u tehnološkom smislu nadogradnja prošlogodišnjeg, koji se održao isključivo online. Event platform Whova je prošle godine ponudila prihvatljiva rešenja na planu umrežavanja i razmene informacija, pa će i ove godine biti iskorišćenja za okupljanje i prenos događaja.

Pred nama je nekoliko ciljeva. Prvo, da održimo četrnaestogodišnju tradiciju permanentnog negovanja kvaliteta, zbog kojih je REBEC prepoznatljiv u RE zajednici, daleko izvan granica Srbije. Drugi cilj nam je da premijerno plasiramo unikatne i goruće svetske teme. Zatim, da posebno istaknemo naše ljude iz celog sveta, koji su ovladali prestižnim veštinama i osvojili nedostižne visine. Četvrto, da ponovo fizički okupimo najveći mogući broj pripadnika REBEC regionalnih komuna. I za kraj, da savremenim tehnologijama pošaljemo u svet kvalitetnu sliku o događaju i Beogradu kao gradu-domaćinu, koji će se još ravnopravnije svrstati u rang najvažnijih specijalizovanih događaja sveta.

Event platforma nam je dala mogućnost da napravimo Rebec društvenu mrežu, koja će biti operativna i nakon događaja. Takođe, postojaće mogućnost on-demand gledanja panela, kao i izlagački i Sponzorski Hub.

 

Program i teme

Digitalna era, robotika i AI

Program i teme uvažavaju činjenicu, da savremeni trenovi idu u korist digitalnih tehnologija, kao i veštačke inteligencije, koji smanjuju potrebno vreme za sve veći broj aktivnosti u svakodnevnim porcesima života i rada. Pored toga, vodiće se debata o zapaženom broju poslovnnih RE transakcija u Srbiji, koje su se u proteklih godinu dana, tokom pandemije, realizovale. Vesti o tim transakcijama su podigle vidljivost i interesovanje za lokalno tržište. Recimo, pre tri godine, imali smo jednu vest iz Srbije u periodu od tri do pet meseci. Ove godine se jedna do dve vesti mesečno šalju iz Srbije na sve važnije specijalizovane portale u Evropi.

U preplitanju svih obrađenih aspekata RE, premijerno možemo najaviti Health Care development panel i dva, međusobno različita, a u osnovi vrlo povezana panela, čija je osnovna nit savremena arhitektura i urbanizam. Hrabrije ćemo plasirati i teme održivog razvoja, pasivnih tehnologija i smanjenja karbonskog zagađenja, koje će biti prožete pratećim tehnologijama za prečišćavnje otpada i smanjenja opšte zagađenosti. Investicione tendencije sada ultimativno diktiraju ove kriterijume, koji dodatno opterećuju budžete za njihovu realizaciju. Ono što se danas meri, kao poseban cilj svakog poduhvata, to je koliko se podiže prag kvaliteta života i rada. Pored redovnih tema o hotelijerstvu, logistici i industriji, kao i dva panela posvećenih razvoju retail industrije, želimo ovom prilikom da istaknemo i panel o rastućim inženjerskim kompetencijama u svetu RE i investicija, kakve su pretpostavke za stvaranje takvih profesionalaca u SEE regionu, gde se tu nalazi Srbija i kakva je slika širom sveta. Nezaobilazan je i Proptech panel, teme vezane za procese digitalizacije u razvoju nekretnina, infrastrukture i građevinarstva u SEE regionu.

 

Učesnici & poseta

Ove godne zbog hibridne prirode događaja imaćemo jedan mix dve prespektive, online učesnika i onih koji se sreću uživo. Posle više od godinu dana od izbijanja pandemije, svi osećamo koliko su živa reč i susreti nezamenjljivi. Nekada uobičajena pojava, danas su postal luksuz rezervisan za retke među nama. Ne bi nas iznenadilo ida se ovakav trend zadrži duže. Event platforme pomažu u toj našoj želji, da svima pružimo priliku da se vide i učestvuju, održe kontakte ili pogledaju unazad / on demand” panele i materijale. Naši posetioci će narednih 6 meseci imati otvorena “virtuelna” vrata za povezivanje sa kolegama i informacijama koje su im neophodne. Prošle godine imali smo preko 1500 ponovnih gledanja panela.

REBEC je prošle godine okupio učesnike sa svih meridijana i 33 države. Pred našom publikom godinama nastupaju predstavnici međunarodnih kompanija, koji su odgovorni za čitave delove sveta. Ove godine očekujemo rekordan broj posetilaca, jer je potreba za znanjem, informacijama i povezivanjem presudna za pobedu u turbulentnom vremenu koje živimo.

Dve nedelje pred početak događaja, sa potpunom sigurnošću možemo nabrojati sigurne učesnike iz vodećih svetskih kompanija, kao što su: MyKensey, IBI Group, CBRE, C&W, JLL, Colliers, WATG, Trigranit, CA IMMO, Reify, Multi Corporations, Sonae Sierra, Celen, Mk Illumination, NBG, cargo partner, mstep, PKF hotelexperts, PlanRadar, Coreside / Savills, Marera, Sillage, Ecovis SEE, CTP, Azvirt, RE Institute, alfa real estate, Alukoenigstahl, Soraiva + Associados, Dahua, OROOK, MIND, SOG, MVJ, sa Tehničkog Univerziteta u Beču kao i naši stručnjaci sa Arhitektonskog, Građevinskog i Šumasrkog fakulteta Univerziteta u Beograd …

spot_img