RŽD Internešnl hoće da gradi savremeni dispečerski centar

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Ruske železnice su zainteresovane da izgrade najsavremeniji dispečerski centar za upravljanje prugama u Srbiji i o tome će se razgovarati odmah po formiranju nove Vlade Srbije, izjavio je danas generalni direktor kompanije RŽD Internešnl Sergej Pavlov.

„Već smo dobili predlog da u Beogradu napravimo najsavremeniji dispečerski centar za upravljanje prevozom. To će biti jedna od tema za razgovor koji ćemo voditi sa novoformiranom Vladom Srbije u junu”, rekao je Pavlov Tanjugu.

Pavlov je podsetio da je bila predviđena izrada projekta za novi dispečerski centar i istakao da je on već završen i da će uslediti razgovori o njegovoj gradnji.

„Taj centar bi omogućio da se prati roba ne samo na čitavoj teritoriji Srbije već i na teritoriji cele Evrope. To bi mnogo značilo ne samo za infrastrukturu srpskih železnica već i za Srbija kargo, jer bi tako dobili potpuno novi model za planiranje, upravljanje prevozom i upravljanje prevozom robe”, kazao je Pavlov.

On je naglasio da bi Srbija tako dobila instrument za upravljanje saobraćajem sa najsavremenijim tehnologijama i tehničkim rešenjima.

Ruski Institut Nias i Saobraćajni institut CIP su prošle godine u Vladi Srbije potpisali ugovor o projektovanju jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje železnickim saobraćajem u Srbiji.

Stari dispečerski centar u Srbiji postoji već više od 30 godina i tehnološki je prevaziđen, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da je novi neophodan kako bismo imali moderne železnice koje će biti povezane s regionom, kao i da će načini finansiranja tog projekta biti razmatrani kada budu poznati svi tehnički detalji.

Dispečerski centar je jedan od četiri projekta predviđenih Memorandumom o strateškom partnerstvu izmedu RŽD Internešnl i Infrastrukture železnice Srbije, koji je potpisan 27. oktobra 2015. u Moskvi. (Tanjug)

spot_img