Zamena stolarije kao dugoročna ušteda

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Štednja električne i toplotne energije je danas glavna tema u svim sferama života i rada, naročito ako uzmemo u obzir da je su većina poslovnih objekata, stambenih zgrada i privatnih kuća izgrađeni bez energetskog pasoša. Ono što možemo uraditi po ovom pitanju jeste renoviranje svog stambenog i poslovnog prostora.

Od zamene stare stolarije napre treba početi. Većina prozora i vrata na starim objektima su izrađeni od drveta i aluminijuma, što je tada bilo najbolje rešenje. Danas je tehnologija dosta napredovala kao i materijali od kojih se izrađuju prozori i vrata. Poslednjih godina se najčešće pvc stolarija ugrađuje u novoizgrađene objekte, što znači da na prvom mestu treba zameniti staru dotrajalu stolariju PVC stolarijom.

Zašto je pvc stolarija moj izbor?

Pvc predstavlja najtraženiji materijal za izradu prozora i vrata. Reč je o plastomernom materijalu, polivinil hlorid, koji danas ima široku primenu u industriji. Ovaj materijal je vodonepropusan i dobar izolator, što će vaš dom učiniti u zimskom periodu toplijim. Pored uštede toplotne energije ona je dobar zvučni izolator. Smanjuje i do 70% buke. Stolarija izrađena od polivinil hlorida je otporna na udare vetra, kišu i sneg. Nema rđanja i truljenja, nije potrebno farbanje, što je čini lakom za održavanje.

Pvc prozori mogu trajati i do 40 godina. Iako je kvalitet na prvom mestu pri izboru, ne smemo da zaboravimo da oni ulepšavaju izgled naše kuće ili stana. Prozori i vrata od pvc materijala imaju moderan dizajn i mogu se prilagoditi modernoj arhitekturi kao i starim građevinama.

Kako izabrati kvalitetne pvc prozore i vrata?

Kada biramo stolariju važno je da izaberemo najbolje moguće i ekonomski isplativo rešenje. Danas smo zatrpani velikim brojem informacija o novim proizvodima i kako da nam život bude jednostavniji. Izgled i kvalitet prozora i vrata utiče na više elemenata vašeg doma: ulepšavaju eksterijer i enterijer objekta, utiču na kvalitet osvetljenosti, energetsku efikasnost i samim tim na kvalitet vašeg života.

Prilikom izbora moramo voditi računa o proizvođaču, kvalitetu okova, profila, stakla i načinu ugradnje. Kada sve ovo uklopimo dobićemo pvc prozore i vrata koji su funkcionalni, trajni i moderni. Zato pri izboru pvc stolarije najbolje je posetiti provereni salon koji se bavi prodajom pvc prozora i vrata i koji garantuje za svoje proizvode. Tu ćete dobiti potrebne informacije i moguća rešenja prema vašim potrebama od iskusnih profesionalaca.

Pvc profili za veću sigurnost i duži vek trajanja prozora i vrata

Pvc profili čine osnovu, odnosno okvir prozora ili vrata. Kvalitet pvc profila garantuje kvalitet vaše stolarije. Pošto je plastika lak materijal veoma je važna težina okvira, teži profili lakše i sigurnije će nositi kompletnu strukturu prozora.

Pored težine veoma važna je širina, jer od toga zavisi toplotna i zvučna izolacija i kvalitet stakla koji se ugrađuje. Širina profila zavisi od vazdušnih komora koje su međusobno odvojene pregradama. Na našem tržištu su zastupljeni pvc prozori i vrata od petokomornih i šestokomornih profila.

Staklo kao čuvar energije

Staklo čini najveću površinu pvc prozora, propušta svetlost i čuva toplotnu energiju. Zato se proizvodnja stakla stalno usavršava. Kvalitetno staklo mora da ima dobru toplotnu i zvučnu izolaciju. Termoizolaciona ili termopan stakla su najbolja opcija za kupovinu. Termopan stakla se sastoje iz više stakala između kojih se nalazi vazduh ili plemeniti gas niske propustljivosti. Na tržištu možemo naći ravno flot staklo, nisko emisiono staklo (e-low), moderno E low staklo i laminirano staklo. U zavisnosti od toga gde se ugrađuje prozor ili vrata, kuća ili poslovni objekat, bira se i vrsta stakla.

Okovi pvc stolarije – garancija bezbednosti i stabilnosti

Da bi prozori i vrata pravilno funkcionisali okovi daju finalni pečat kvalitetu. Okovi su svi metalni delovi na stolariji koji povezuju profile, učvršćuju i omogućavaju otvaranje i zatvaranje prozora i vrata. Pored mehanizma za otvaranje i zatvaranje tu su i šarke, bravice, kvake, spojnice, cilindri i čepovi i još manje vidljivih delova stolarije. Da bi vam stolarija bila dugotrajnija i sigurnija birajte kvalitetne proizvođače okova. Uz kvalitetan okov i kvalitetan sistem za zaključavanje bićete sigurni, a ujedno i bezbedni.

Ako ste se odlučili za kupovinu pvc prozora i vrata, smatrajte da ste odabrali ekonomski i ekološki najbolji proizvod. Pvc stolarija je daleko jeftinija i energetski efikasnija od drvene stolarije. Ako pri kupovini pvc prozora uočite da su unutrašnje strane profila sive boje, budite sigurni da je reč o proizvodu koji se pravi od reciklirane plastike. Životna sredina će vam biti zahvalna. Na vama je samo da u katalogu odaberete kako će vaši prozora i vrata izgledati.

spot_img