NVO „SOLIDARNOST ZA DECU“ APELUJE DA SE POMOGNE PORODICI STAMENKOVIĆ – IVANOVSKI

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Kada im je sredinom februara majka Katarina umrla od srčane aneurizme, braća Saša (15) i Sava (12) Stamenković od života su primili udarac od kojeg se niko lako ne oporavlja. Pre 7 godina su ostali i bez oca, kojeg maleni Sava čak ni ne pamti. Sada se o njima brine baka Ljiljana, koja u svom bolu ni posle nekoliko meseci ne može da prihvati da njene ćerke više nema.

Sašina i Savina mama je za život zarađivala čisteći tuđe stanove. Nije se libila ni najtežih poslova da bi prehranila sebe i svoja dva dečkića, jer ih je volela, a morala je tako: od njenog muža a njihovog oca im je nakon njegove smrti ostala samo penzija od 13.000 dinara mesečno. Pokušavajući da dođe do bolje plaćenog posla, početkom februara prihvatila je ponudu svog druga da otputuje u Nemačku, trbuhom za kruhom. Sa aerodroma se javila svojoj majci, ali ni Katarina ni Ljiljana nisu znale da će to biti poslednji put da se čuju…

Odmah po uzletanju aviona, Katarini je eksplodirala srčana aneurizma i ostala je na mestu mrtva. Ljiljana je ostala bez svog deteta. Saša i Sava su ostali siročići.

U Strasnoj sedmici, poslednjoj nedelji pre Uskrsa, delegacija NVO „Solidarnost za decu“ posetila je Sašu i Savu i njihovu baka-Ljilju.

„Strašno je to što se ovoj porodici dogodilo. Strašno je i za odraslog čoveka, a kamo li tek za decu“, rekla je Nevena Zagorac, predsednica NVO „Solidarnost za decu“. Ona je dodala da je sigurna da će nadležne državne službe preduzeti sve potrebne mere da se Saši, Savi i Ljiljani pomogne, a već postoje i najave da će to tako biti. „Međutim, da bi se to realizovalo, kao i uvek je potrebno da se poštuje određena procedura, a svaka procedura iziskuje vreme. To se sada pokazalo kao ključni problem, jer ta nesrećna porodica treba hleb da jede i danas, ta deca rastu, idu u školu, treba da imaju osnovne životne uslove i danas, treba platiti račune, treba nastaviti život, a sve to iziskuje novac koji oni nemaju, jer su im ukupni mesečni prihodi svega 34.800 dinara. Nema vremena da se čekaju državne procedure. Mi, kao organizacija, uspeli smo među sobom da skupimo određena sredstva za trenutnu pomoć ovoj porodici, ali to ne može biti dovoljno i ne može potrajati beskrajno. Baka Ljilja nam je u razgovoru rekla da je zahvalna svima koji su pomogli i da nije mogla ni da nasluti da ima toliko plemenitih ljudi. To je vest koja nas ohrabruje, ali ubeđena sam da, kao društvo, možemo još više i još bolje. Zato ja i svi mi iz organizacije Solidarnost za decu apelujemo na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da se priključe akciji pomoći ovoj porodici. Blizu je Uskrs, dakle – kada ćemo pokazati kakvi smo zaista, ako ne sada“, upitala je gospođa Zagorac.

NVO „Solidarnost za decu“ još jednom poziva sve plemenite ljude da pruže pomoć porodici Stamenković – Ivanovski.

Ko god je u mogućnosti i ima volju, to može učiniti na račun 200-34822859-57.

 

 

spot_img