Ustanova kulture Palilula promenila ime u Centar za kulturu Vlada Divljan

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Ustanova kulture Palilula dobila novo ime! U okviru Festivala autorskog filma, u Centru za kulturu Vlada Divljan gledaćemo premijeru novog dokumentarnog filma Džima Džarmuša!
vlada divljan
Foto: YouTube

Dvadeset drugi Festival autorskog filma (FAF) biće održan u Beogradu od 25. novembra do 3. decembra,  a premijerom novog dokumentarnog filma Džima Džarmuša – „Gimme Danger“, jednom od najvećih rokenrol sastava svih vremena The Stooges, proslaviće se i novi naziv Ustanove kulture Palilula koja će se zvati po legendarnom rok muzičaru Vladi Divljanu.

Pre projekcije filma, prisutnima će se obratiti direktor Festivala autorskog filma Igor Stanković, kao i predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić. Premijerno će biti emitovan i insert iz filma Nebeska tema, ostvarenje inspirisano životom i radom legende Vlade Divljana, o kojem će nešto reći i scenarista i reditelj Mladen Matičević.

Film „Gimme danger“ daje opširan uvid u ovaj bend, čiji je vodeći vokal Igi Pop. Dolazeći iz En Arbora u Mičigenu, u kome vlada kontrakulturna revolucija, moćan i agresivan rokenrol stil, bend The Stooges ostavio je pečat na muzičkom pejzažu kasnih 1960-ih. Pružajući publici mešavinu roka, bluza, R&B i džeza, bend je postavio temelj za ono što bi se moglo nazvati pankom i alternativnim rokom u decenijama koje su usledile.

stoogesFoto: Promo: FAF

U program ovogodišnjeg Festivala autorskog filma uvršćeno je preko 80 filmova, a od toga čak 17 filmskih ostvarenja biće prikazano u prostorijama CK „Vlada Divljan“ u terminima od 18.30h i 20.30h. Detaljan program nalazi se na sajtu festivala faf.rs, a ulaznice za projekcije kupuju se na blagajni Centra za kulturu.

Izvorni tekst : http://mondo.rs/a958625/Zabava/Kultura/UK-Palilula-Centar-za-kulturu-Vlada-Divljan.html

spot_img