Nikolić: Očekujem da Tramp bude gost Srbije

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za Alo! da očekuje da novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp bude gost Srbije.

„Želim gospodinu Trampu puno uspeha u promenama politike svoje zemlje, koje je najavio u kampanji, i voleo bih da ga ugostim u Srbiji“, istakao je Nikolić.

Prema njegovoj oceni, politika koju je najavio novi američki predsednik će po svoj prilici biti preusmerena sa održavanja dominacije u međunarodnim odnosima na jačanje nacionalne ekonomije, borbu protiv korupcije i stvaranje novih radnih mesta.

„Trend okretanja nacionalnom započeo je zapravo sa Bregzitom i širi se Evropom nezaustavljivom brzinom“, smatra Nikolić.

Nakon ove promene, naglasio je Nikolić, „očekujem da ćemo biti tretirani ravnopravno sa drugim državama u regionu i da ćemo, posle više decenija, imati priliku da sprovodimo politiku mira i saradnje, u skladu sa našim legitimnim interesima“.

„Srbija hoće da širi prijateljstvo“

Vest da je predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio Srbiji isporuku šest „migova 29“ i kontingent oklopnih vozila predstavlja znak iskrene saradnje, poverenja i prijateljstva, izjavio je Sputnjiku predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„To je znak iskrene saradnje, poverenja i prijateljstva. Srbija danas ima prijatelje koji se ne ustručavaju da joj pomognu“, istakao je Nikolić.

„Srbija danas ima prijatelje sa kojima se ne ustručava da sarađuje“, dodao je Nikolić i objasnio da „Srbija hoće da širi prijateljstvo na sve narode u svetu i nikome neće pomagati da mrzi drugoga“.

„Nikoga nećemo da napadamo, ali obezbedićemo odbranu svoje zemlje i naroda“, poručio je Nikolić.

Izvor: N1

spot_img