Poraz Đokovića, Mari ostaje broj 1!

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji Zvaršni masters u Londonu i vrati se na prvo mesto ATP liste.

Novak Djokovic

Bolji od njega bio je Britanac Endi Mari sa 6:3, 6:4, koji sezonu završava kao najbolji teniser planete.

Prvi put u istoriji tenisa dvojica najboljih igrača sveta u poslednjem meču sezone odlučivali su o tome ko će biti prvi na kraju godine.

Uskoro opširnije…

Ovo je njihov 35. okršaj i četvrti u 2016. godini. Đoković je dominantan u ovom rivalstvu, vodi sa 24-10, a ništa drugačije nije ni ove godine, iako ga je Mari pre dve nedelje pretekao na ATP listi.

Od četiri okršaja ove godine Đoković je dobio tri protiv škotskog igrača.

Tok meča pratite na našem sajtu.

Dve duple servis greške na startu meča napravio je Mari, ali je ipak osvojio prvi gem. Dobrim forhendom i servisom počeo je Đoković naredni gem, greškom Marija vezao je i treći poen i još jednim dobrim servisom krunisao savršen gem za 1:1.

Uzvartio je Britanac na sličan način, poveo sa 40:0, Novak je izašao na mrežu i lobovao rivala koji potom iz okreta nije uspeo da prebaci mrežu. Rastrčao se Đoković po terenu, da bi mu vrh mrežice pomogao da pogodi polje. Mari potom koristi treću gem loptu za 2:1. Još jedan besprekoran gem Novaka Đokovića završen je smečom, a Britanac je dobrim servisom sprečavao Srbina da dođe do brejk prilike.

marej-finale-ao15-01

Ponovo je Mari u sedmom gemu imao priliku da oduzme servis Đokoviću. Srpski teniser je bio defanzivan, Britanac je to iskoristio pa servira za prvi set – 5:3.

Velika borba na mreži, Đoković je volejom hteo da prebaci, a mreža mu je pomogla da osvoji poen. Greši potom srpski teniser, a Mari stiže do dve vezane set lopte, koristi prvu i osvaja set sa 6:3.

Mari je i na startu drugog seta u tri navrata imao brejk lopte, Đoković je pokušao nešto agresivnijim servisom da ga zaustavi, borio se da je da se izvuče iz nezgodne situacije i što reši prvi gem u svoju korist, ali u tome nije uspeo, pa Britanac vodi sa 1:0.

Greške Đokovića su se povećavale, a Britanac je to iskoristio kako bi potvrdio brejk. Konačno je ponovo „proradio“ servis srpskog tenisera u trećem gemu i on prekida niz od pet uzastopnih osvojenih gemova rivala 1:2.

Đoković nije bio dovoljno agresivan, a najbolji poen na meču završio se njegovom greškom, posle razmene udaraca po celom terenu Đoković ne uspeva da prebaci u protivnikovo polje volejom sa mreže. Mari potom as udarcem osvaja gem za 3:1.

Nizali su se problemi za srpskog tenisera, Mari ništa ne prepušta slučaju, vodi računa o svim segmentima igre i stiže do tri vezane brejk lopte. Koristi drugu i stiče veliku prednost – 4:1.

Međutim, prva brejk lopta na meču za Đokovića u šestom gemu drugog seta, srpski teniser je podigao nivo igre i oduzeo servis Mariju. U nastavku je počeo bolje i da servira, „proradio“ je i bekhend. Sigurnim smečom poveo je sa 40:0, a potom rutinski priveo sedmi gem kraju.

Mari osvaja naredni gem, a Đoković je dobro odservirao za ostanak u meču.

Izvor: B92

 

spot_img