Sajam zapošljavanja – najbrži put do TOP kandidata

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

 

Sajmovi zapošljavanja vraćaju se na velika vrata posle pandemijske krize izazvane koronom. U komunikaciji sa kompanijama TOP JOB je došao do podataka da preko 60% kompanija ima problem u pronalaženju kadrova isključivo preko online sistema za regrutaciju.

Mnoge operativne pozicije koje zahtevaju brzo zapošljavanje ne mogu efikasno da se popune preko digitalnih kanala – sortiranje oglasa, slanje biografije, pregledanje biografije, zvanje kandidata na intervju i konačno – zapošljavanje.

Ovaj proces je predugačak pogotovo za radnike koji rade u proizvodnim kompanijama na pozicijama poput dostavljača, kurira, prodavca, mesara itd. ali i call centar operatera i administrativnog radnika. Fluktuacija na ovim pozicijama je veoma velika i kompanije pate jer ne mogu brzo i direktno da ih regrutuju.

Direktno i brzo regrutovanje

Sajam zapošljavanja je najbrži i najefikasniji način zapošljavanja jer na licu mesta dođe veliki broj kandidata gde vi kao kompanija možete odmah, u jednominutnom intervjuu, da procenite da li je kandidat za vas ali i da kandidat proceni da li želi da radi u vašoj kompaniji.

Sajam ima veliku medijsku propraćenost, što pruža priliku i marketing sektoru se istakne, jer posetilac koji dođe na sajam zbog jedne kompanije može da nađe posao u drugoj, što je za sve firme dobitna kombinacija.

Zbog toga se radujemo što konačno možemo da organizujemo sajam zapošljavanja TOP JOB koji se održava 12. oktobra u hali Spens u Novom Sadu.

Više o Sajmu pročitajte OVDE.

spot_img