SAZNAJ ZAŠTO LOKALNA ZAJEDNICA TREBA DA SE PITA

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Još dve nedelje za prijavu na konkurs za lokalne fondacije

   

Beograd, 23. maj 2022. – Povodom konkursa za program „Fondacija našeg kraja – Zajednica se pita!“, Trag fondacija organizuje online događaj u sredu 25. maja 2022. godine, od 15.00 do 16.30 časova. Cilj ovog događaja je isticanje značaja lokalnih fondacija i njihove uloge u razvoju lokalnih zajednica u Srbiji i regionu.

Program „Fondacija našeg kraja“ osmišljen je kao podrška za sve one koji imaju kreativne ideje za poboljšanje kvaliteta života u svojim zajednicama i koji su spremni da osnuju lokalnu fondaciju. Program podrazumeva edukativnu, mentorsku i finansijsku podršku, kao i mogućnost saradnje sa drugim fondacijama u Srbiji i regionu. Zahvaljujući ovom programu, u prethodne dve godine formirane su lokalne fondacije u Nišu, Pančevu i Staroj Pazovi, koje su podržale 35 inicijativa u svojim zajednicama.

„Lokalne fondacije su se pokazale kao ključni pokretač promena u zajednici, jer inspirišu, pokreću i osnažuju građane da se udruže i zajedničkim radom poboljšaju svoje neposredno okruženje. Trag fondacija kroz ovaj program želi da podrži građanski aktivizam, koji je usmeren na korišćenje resursa iz zajednice, s ciljem da svoje okruženje učine boljim mestom za život. Koncept lokalnih fondacija pozitivno utiče i na razvoj filantropije i solidarnosti“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije.

O značaju lokalnih fondacija na online događaju govoriće Marija Mitrović, direktorka programa filantropije i partnerstva Trag fondacije i Vjekoslav Vuković, savetnik za razvoj kapaciteta Trag fondacije, dok će svoja iskustva i rad predstaviti Nikola Rajković iz Lokalne fondacije Stara Pazova, Predrag Mijalković iz Lokalne fondacije Pančevo i Filip Jovanović iz Lokalne fondacije Niš.

Ukoliko želite da učestvujete na online događaju, molimo da se prijavite putem linka:

https://bit.ly/SaznajZastoLokalnaZajednicaTrebaDaSePita do početka događaja, a odmah nakon prijave dobijate i pristupni link. Program „Fondacija našeg kraja – Zajednica se pita!“ Trag fondacija pokrenula je krajem 2019. godine, uz podršku Fondacije Čarls Stjuart Mot. Ideja programa je da se pruži podrška osnivanju i radu lokalnih fondacija u šest zemalja Zapadnog Balkana u narednih 10 godina.

Konkurs je otvoren do 9. juna 2022. godine, a više informacija možete pronaći na sledećem linku: https://www.lokalnefondacije.rs/pinovana-vest/novi-konkurs/.

spot_img