Upoznajte Bojana Nikolića osnivača kompanije Next Web

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Dragi naši čitaoci,

Naš gost je Bojan Nikolić mladi preduzetnik i osnivač hosting kompanije Next Web kome su svoje poverenje ukazale najveće kompanije u Srbiji.

Ko kaže da mi nemamo siguran hosting i bezbednost u Srbiji.

Intervju Bojan Nikolić vlasnik Next Web-a.

Redakcija SUS-a: Lična karta, predstavite se u par rečenica?

Bojan Nikolić : Ja sam Bojan Nikolić, imam 25.godina. Živim u Leštanima na teritoriji opštine Grocka. Završio sam specijalističke studije na Visokoj elektrotehničkoj školi smer ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACIJE. Računarskim mrežama i održavanje računarske opreme se bavim od svoje 10.godine. Moje neke dobre karakteristike su korektan, precizan, tolerantan, uporan, komunikativan i druželjubiv, a neke moje mane su tvrdoglav i brzoplet.

Redakcija SUS-a: Recite nam kao mlad preduzetnik zašto ste izabrali hosting i nešto o Next Webu? Zašto ste izabrali baš hosting?

Bojan Nikolić : Administracija i rad sa računarskim mrežama me je privlačio još od malih nogu. Prvo sam radio kao administrator mreže u kablovskoj distributivnoj mreži PanelCATV, a onda sam odlučio da probam da pružam usluge hosting-a. Zakupio jedan običan hosting paket i testirao sam šta sve može na njemu da se implementira, kao na primer cloud skladištenje podataka, može aplikacije kao što su office I njemu slične da se instaliraju I da budu uvek dostupni nama,itd.

Nakon toga sam upoznao drugara Luku Petrović-a na jednom skupu WordPress zajednice gde smo nas dvoje porazgovarali I došli do zaključka da nam je potrebna firma za pružanje hosting usluga.

I 2016.godine krajem februara je otvorena firma NextWEB (www.nextweb.rs).

Firma NextWEB je firma koja teži ka najboljem u pružanju usluga I tehničke podrške svojim klijentima kao što govori I naš slogan Next Step. Next Level. Next WEB, a da cene paketa koje mi pružamo budu realne.

Redakcija SUS-a: Šta znači bezbednost sajta, njegova brzina i sigurnost u savremenom poslovanju?

Bojan Nikolić : Tri najbitnije stavke u internet poslovanju su:

1. Brzina

2. Sigurnost

3. Pouzdanost

Brzina je jedan od ključnih stavki samog hosting jer ako neki sajt koji je urađen perfektno, a stoji na veoma lošem hostingu tj. brzina samog hosta je veoma spora da prilikom testiranja samog sajta ispada sa mreže,prikazuje neželjene greške, google nede da dobro rangira sajt,itd. Znači ako Vam je hosting spor i sajt se učitava duže samim tim ćete izgubiti potencijalne klijente jer klijenti ne vole da dugo čekaju za neki proizvod, a pritom ti klijenti koji su odustali od prvog pokušaja posetiti Vaš sajt 80% njih neće vise ni pokušavati da pristupi Vašoj prezentaciji. Sigurnost nekog sajta je bitna stim što u samu bezbednost nekog sajt-a utiče I sam klijent. Ako slučajno klijent ima zaražen računar ili je stavio veoma jednostavnu lozinku tipa 123456879 za pristup samom NextWEB  hosting to je pravi I lak posao za hakera. Naravno tu dolazi I do pitanja kako je urađena sama prezentacija ako je sam kod uređen I zaštiden po pravilima I propisima onda je sklon napadu hakera.

Redakcija SUS-a: Šta je kod Vas novo što Next Web izdvaja na domadem tržištu?

Bojan Nikolić : Visok kvalitet usluge i podrške što je veoma bitno kod hosting provajdera, da budete brzi u rešavanju nekog problema I uvek dostupni svojim klijentima I to po mogudstvu 12h/7 dana, a da cena paketa bude prihvatljiva za svo naše tržište.

Redakcija SUS-a: Sponzor ste Karate saveza Srbije, da li ste se bavili nekom sportom ranije?

Bojan Nikolić : Da, bavio sam se. Prvo sam trenirao 5 godina košarke, a onda posle male povrede noge prešao sam da treniram foklor. Foklor sam trenurao u kulturno-umetničkom društvu “Mladost” u Stepojevcu 3 godine.

Redakcija SUS-a: Da li planirate da zaposlite mlade kadrove i da proširite posao u inostranstvu?

Bojan Nikolić : Da, planiramo da proširimo posao u inostranstvo, a što se tiče mladih kadrova planiramo u vidu prakse trenutno.

Redakcija SUS-a: Vaši planovi za bududnost?

Bojan Nikolić : Usavršavanje znanja, poslovanja i širenje tima.

Redakcija SUS-a: Šta bi ste preporučili mladim generacijama?

Bojan Nikolić : Preporučujem mladima da svoj život I svoje znanje non stop unapređuju kao što kaže poslovica: “Prava svrha života jeste posvetiti ga nečemu što će nas nadživeti”.

NextWEB

+381 (0)65 85 68 688

www.nextweb.rs

office@nextweb.rs

spot_img