4 razloga zašto su kvarcne ploče za kuhinju najbolje

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Ako se kao i mnogi drugi dvoumite koju radnu ploču da postavite u svojoj kuhinji, pročitajte tekst pred Vama i biće Vam mnogo lakše da donesete odluku. U moru sličnih i potpuno različitih materijala koji se koriste za kuhinjske obloge, u redovima koji slede predstavićemo Vam 4 razloga zašto su kvarcne ploče za kuhinju najbolji izbor kada je Vaš dom u pitanju.

Kvarcne ploče za kuhinju nisu porozne

Ovo je veoma bitna karakteristika kvarca kao materijala jer svi prirodni kameni, poput mermera i granita su porozni. Svi prirodni materijali imaju sitne, mikroskopske pore u koje ulazi prljavština, tečnost, i ostali mikroorganizmi. Mermer i granit kada stavite u kuhinju morate oblagati zaštitnim folijama da bi duže ploča trajala, dok to sa kvarcom nije slučaj. Svi porozni materijali koji se koriste u enterijeru brže propadaju i moraju se češće menjati. Jedino je u svojoj strukturi kvarc materijal koji je zapečaćen i nema sitne pore u koje mogu da uđu bakterije i ostali mikroorganizmi. Kada prospete tečnost na kvarcnu kuhinjsku ploču dovoljno je da obrišete sve suvom krpom, bez bojazni da će tečnost ući u pore ploče.

Kvarcne ploče za kuhinju su otporne na fleke

Prosto rečeno, kvarcne ploče u kuhinjama se teško prljaju, a priznaćete to je domaćicama veoma bitno. Kvarc kao materijal je ekstremno otporan na fleke, one se ne zadržavaju na površini ploče, niti ih materijal upija. Kao što smo gore objasnili kvarcna mešavina pripodnog materijala i polimera od kog se proizvode kvarcne radne ploče nema u sebi sitne pore u koje može da se zavuče tečnost i napravi fleku. Kvarcne radne ploče najduže zadržavaju svoj prvobitni izgled i boju, i ako nemate nameru često da menjate kuhinjski pult, ovo je za Vas pravo rešenje. Kvarcne radne ploče se ne flekaju, ne mogu da posvetle od sunčeve svetlosti i ne menjaju boju tokom godina. Velike porodice sa mnogo male dece uvek biraju kvarc jer na taj način kuhinja ostaje čista i neuflekana. Ulje, kafa i sok od paradajza može da stoji i duže od 20 sati na kuhinjskoj ploči i neće promeniti njenu boju. Supstance koje mogu da oštete kvarcnu radnu ploču su izbeljivač, trajni markeri, farba, lak za nokte, lepilo i uljani sapuni jer se u kvarcu nalazi i 10% polimera.

Kvarcne radne ploče se lako održavaju

Razlog broj jedan zašto se kupci opredeljuju za kvarcne ploče je upravo taj što se veoma lako održavaju. Dovoljno je da ih prebrišete mokrom krpom i sapunom koji nije na uljanoj bazi i kuhinja Vam je čista. Sa ostalim prirodnim materijalima morate paziti sa čime ih čistite, dok to nije slučaj sa kvarcom.

Kvarcne ploče za kuhinju su raznobojne

Bez obzira na to za koji enterijerski stil ste se odlučili u svojoj kuhinji budite sigurni da ćete pronaći odgovarajuću boju kvarcne ploče za kuhinju. Kvarcne ploče za kuhinju pored 10% polimera u sebi imaju i različite pigmente koji prave tu razliku u bojama i zato dobijamo ploče u raznim bojama.

spot_img