POROĐAJ NA MINUS 6 U NIŠU: Ovo su HEROJI koji su iskakali kroz prozor!

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Milena T. počela da se porađa ispred zgrade GAK, a pošto su ulazna vrata pokvarena, bolničari morali da se dovijaju kako bi uspeli da joj pomognu.

A da sve bude još neverovatnije, potrudila su se ulazna vrata… Kako? Pa pokvarena su, a jedan od bolničara je morao da iskače kroz prozor da bi pomogao ženi!

Ovde se porodila... Ulaz u Ginekološko-akušersku kliniku u NišuOvde se porodila… Ulaz u Ginekološko-akušersku kliniku u Nišu

Beba u ćebetu

– Vraćala sam se iz Zavoda za transfuziju kad sam videla muškarca koji zapomaže: „Žena mi se porađa u kolima!“ – priseća se babica Nevena Mitić:
– Kazala sam mu da će sve biti u redu i doviknula kolegi Mladenu da mi doda sterilne rukavice. Navukla sam ih bukvalno u trku do vozila koje je stajalo na prilazu porodilištu. Pridružila mi se i koleginica Zdravka sa patologije trudnoće, ušli smo u kola i videli prestravljenu ženu koja je već počela da se porađa. Kazala sam joj: „Ne plašite se, samo slušajte moje instrukcije“.
Međutim, bila je veoma uplašena, kao i njen suprug. Nisam znala koga pre da tešim. Porođaj je protekao u redu, bebu sam stavila na majčin stomak jer je bilo mnogo hladno, a zatim presekla pupčanik. Kolega mi je doneo ćebe, umotala sam bebu i unela je u porodilište, a porodilju je muž dovezao do ulaza, pa je i majka zbrinuta.

Nagrada

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović najavio je da će zdravstvene radnike koji su učestvovali u zbrinjavanju porodilje i bebe nagraditi za pokazanu agilnost i istakao da će vrata biti popravljena u najkraćem mogućem roku. Rekao je da postoji još jedan ulaz u ustanovu, koji se uglavnom i koristi jer do njega postoji prilaz za automobile.
– Razumem, čoveka je pritisla muka, pa je skrenuo na sporedni prilaz kako bi što pre stigao do bolnice. Trebalo je da uđe na glavni ulaz Kliničkog centra, odakle postoji prilaz porodilištu i ta vrata su u redu – objasnio je Radovanović.

Porodilja nije želela da govori za medije o ovom nesvakidašnjem događaju.

Izvor: Kurir

spot_img