Rasveta za dečiju sobu

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

4 saveta koji će Vam olakšati potragu za idealnim dečijim lusterom

Rasveta je jedan od najvažnijih elemenata uređenja enterijera. Ali često je nepravedno ostavljena kao poslednji korak pri nameštanju stana ili kuće, tik pre useljenja. Ono što većini u glavnom ne padne na pamet je to da je upravo rasveta odnosno osvetljenje to koje diktira atmosferu u prostoriji.

Zato rasveta za dečiju sobu mora biti pažljivo odabrana jer ambijent u kome će Vaše dete najviše vremena provoditi mora biti prijatan. Svaka dečija soba mora za svog mališana da predstavlja sigurnu zonu i mesto gde će biti opušten i svoj na svome. To je prvi razlog zašto treba da obratite pažnju na lampe i lustere koje ćete kupiti jer ne želite da dodatno iritirate svoje dete. Ako ste trenutno u fazi postavljanja rasvete ili renovirate dečiju sobu pročitajte 4 korisna saveta koji će Vam olakšati potragu za savršenom lampom ili lusterom.

Rasvetu birajte prema uzrastu deteta i nameni koju će vršiti

Dečija soba je siguran kutak u kome će Vaše dete da se igra i da uči tokom dana, i da bezbrižno spava u toku noći. Da biste iz prostorije izvukli maksimum potrebno je da prilagodite rasvetu uzrastu Vašeg deteta i njegovih trenutnih životnih potreba. U praksi to znači da u sobu namestite više različitih izvora svetlosti, odnosno da obavezno postavite i luster i lampe različite jačine. Jedna od boljih kombinacija je luster kao glavni izvor svetla, stona lampa na pisaćem stolu i noćna lampa pored kreveta. Na tržištu se nalazi veliki izbor rasvete sa dečijom tematikom tako da možete stilski uskladiti sa željama Vašeg deteta. Rasveta za dečiju sobu može biti sa motivima iz crtanih filmova ili knjiga koje Vaše dete najviše voli.

Plafonska rasveta mora biti centralni izvor veštačke svetlosti

Vaše dete najviše vremena provodi na sredini sobe u igri i potreban mu je topao ambijent u kome će se osećati bezbrižno. To mu možete obezbediti lusterom na središnjem delu plafona koji ćete upariti sa toplim sijalicama, nikako hladnim. Luster može biti sa aplikacijama omiljenog crtanog junaka, ili u određenom obliku koji će probuditi maštu Vašeg mališana.

Stona lampa je obavezna ako u kući imate školarca

Ako u dečijoj sobi imate radni sto i školarca koji deo dana sedi za tim stolom, lampa je obavezna. Pažnja tokom učenja dosta zavisi i od kvalitetnog izvora svetlosti na stolu. Saveti dizajnera su da se uvek izabere lampa sa hladnim osvetljenjem jer je tada lakši i posvećeniji rad, ljudski organizam se ne opušta i samim tim ima bolju koncentraciju za učenje. Veoma važno je postaviti stonu lampu na kraj stola sa suprotne strane u odnosu na ruku kojom Vaše dete piše jer ne želite senke na papiru.

Noćno svetlo za bolji osećaj sigurnosti deteta

Najlakše i najbrže rešenje ako se dete plaši mraka je upravo noćna lampa koju ćete pozicionirati na noćni stočić pored detetovog kreveta. Noćno svetlo je diskretan, prigušen izvor svetlosti koji je neretko uključen i cele noći. Ovaj tip lampe ne ugrožava detetov san, pruža osećaj bezbednosti i možete podešavati jačinu svetla.

spot_img