Renoviranje malih kuhinja

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Renoviranje manjih životnih prostora je sve popularnije, posebno kada su u pitanju kuhinje. Međutim, renoviranje manjih kuhinja može biti izazovno jer morate pronaći način da uklopite sve potrebne elemente bez zauzimanja previše prostora. U ovom tekstu ćemo istražiti nekoliko načina da renovirate malu kuhinju i iskoristite svaki raspoloživi centimetar.

Najlakše je uklopiti kuhinju po meri

Kada su u pitanju manje prostori, jedno od najboljih rešenja jesu kuhinje po meri. One vam omogućavaju da dizajnirate sve elemente tačno onako kako vama odgovara. Možete odabrati boje, materijale, stilove i detalje koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite prostor koji imate. Kuhinje po meri danas su sve popularnije jer vam omogućavaju da maksimalno iskoristite svaki centimetar i predstavljaju savršeno rešenje, pogotovo za manje prostore, jer se svi elementi prilagođavaju prostoru koji vam je na raspolaganju. Kada dizajnirate ovakav prostor, možete se fokusirati na njenu funkcionalnost i na to da sve bude lako dostupno. Kuhinja po vašoj želji će vam omogućiti da izaberete kuhinjske elemente koji će biti potpuno prilagođeni vašim potrebama i životnom stilu. Kada planirate kupovinu kuhinje po meri, cena igra bitnu ulogu, jer sve što je “custom” zna biti i skuplje.

Instalirajte modernu tehniku

Kada se krene sa renoviranjem, treba obratiti pažnju i tehonologiju koja će biti instalirana u kuhinji. Među takvim elementima su i panelni radijatori. Oni su odličan način za zagrevanje prostora, a pritom ne zauzimaju previše prostora. Vašoj novoj kuhinji će dati moderan izgled, uz maksimalnu efikasnost. I što je najbitnije, panelne radijatore možete postaviti u delu koji vama odgovara, odnosno možete ih lako integrisati u dizajn, što je idealno za manje prosotrije gde svaki centimetar igra važnu ulogu.

Obratite pažnju na skladištenje

Kada su u pitanju manji prostori, prilikom renoviranja treba uzeti u obzir skladištenje. Neophodno je obezbediti dovoljno prostora za skladištenje svih vaših kuhinjskih potrepština. Možete razmisliti o ugradnji ormara u zidove, ugradnji višenamenskih elemenata, kao što su korpe i police, kao i o korišćenju prostora ispod sudopere. Ovo su savršeni načini da maksimalno iskoristite prostor u manjoj kuhinji i osigurate da su sve osnovne stvari na dohvat ruke.

Osvetljenje igra ključnu ulogu

Osvetljenje igra važnu ulogu u manjim prostorima, a posebno kuhinjama. Dobro osvetljenje će učiniti prostor svetlijim i prostranijim. Možda ćete morati da uzmete u obzir instalacije dodatnog izvora svetlosti da biste obezbedili dovoljno osvetljenja za rad. Možete koristiti lampe sa širokim spektrom, instalirati plafonska svetla, kao i koristiti LED trake na donjoj strani ormarića. LED trake će obezbediti dovoljno svetla za rad na kuhinjskom pultu, a pritom neće zauzimati previše prostora.

Izbor elemenata

Prilikom renoviranja važno je pažljivo odabrati svaki element kuhinje. Elementi koje odaberete treba da budu funkcionalni i adekvatni za vaš životni stil. Razmislite o korišćenju višenamenskih elemenata, kao što je sudoper koji uključuje dodatne elemente, kao što su drenažna ploča i pribor za skladištenje posuđa. Ovo će vam pomoći da uštedite prostor i istovremeno olakšate rad u kuhinji.

Iskoristite svaki deo prostora

Kada su u pitanju manji stanovi, a samim tim i manje kuhinje, važno je iskoristiti svaki kutak prostora. Umesto da zidove ostavite praznim, možete dodati policu, korpu ili ormar da biste iskoristili svaki centimetar prostora. Postavljanje police iznad kuhinjskog pulta obezbeđuje vam dodatni prostor za skladištenje i istovremeno ne zauzima previše prostora. Koristite stranice ormarića za čuvanje začina i drugih sitnica koje ne zauzimaju previše prostora.

spot_img