Trpezarijski stolovi po meri – moderna rešenja za vaš enterijer

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Kada kupujete trpezarijski sto za vaš dom potrebno je razmotriti određene parametre da biste bili zadovoljni krajnjim enterijerskim rešenjem.

Trpezarijski stolovi po meri su uvek bolje rešenje nego gotovi stolovi koje možemo nabaviti u salonima nameštaja jer u potpunosti odgovaraju našem životnom prostoru.

Trpezarijski stolovi po meri mogu biti različitih stilova, oblika i veličine; jedino na šta treba pripaziti pre nabavke novog stola je to kako vi koristite svoju tpezariju, koliko imate članova porodice i kakve su vaše navike kada je ručavanje u pitanju.

Pravi izbor su trpezarijski stolovi po meri ako pre kupovine razmotrite par bitnih faktora. Prvi faktor koji morate uzeti u obzir je veličina vaše trpezarije ili dela stambenog prostora koji ste odredili da vrši ovu ulogu. Koliko prostora imate za trpezarijski sto je sledeće pitanje koje treba da postavite i izmerite da biste znali koja vam je potrebna veličina stola. Odluka o kupovini stola treba da bude bazirana na vašim porodičnim potrebama, jer pre svega taj sto treba da ima svoju svrhu i namenu.

Kako izabrati veličinu i oblik trpezarijskog stola

Ako trpezarijski sto koristite kao i radni prostor ili prostor koji koristite za dečiju edukaciju, odnosno ako vam deca na tom stolu pišu domaće zadatke nabavićete sto koji ispunjava sve te kriterijume. Koliko često koristite trpezarijski sto? Da li imate veliku porodicu i svaki dan kuvate ručak i poslužujete ga u trpezariji? Da li ste samac ili živite samo sa partnerom? Da li često organizujete druženja i večere u svom domu? Ovo su sve pitanja koja bi bilo poželjno da postavite sebi pre kupovine trpezarijskog stola jer odgovori na ova pitanja otkrivaju vaše životne navike. Kupovinom komada nameštaja koji odgovaraju vašim životnim navikama dobijate funkcionalan enterijer. U redovima koji slede pokušaćemo da vam predstavimo par životnih navika i veličine prostora koji diktiraju veličinu i vrstu stola.

Ako imate malu trpezariju nikako ne kupujte veliki trpezarijski sto koji će vam pojesti prostor i u kome nećete moći da se krećete. Nabavite mali sto koji će odgovoriti prostornim potrebama, eventualno ako često imate goste na večeri ili se vikendom družite sa prijateljima uz vino, kupite trpezarijski sto koji se po potrebi može proširiti.

Ako nemate odvojen prostor za trpezariju uvek možete napraviti u stanu kutak za jelo kupovinom malog stola sa dve rasklopive stolice. Čak možete kupiti moderan konzolni sto koji ćete prisloniti na zid u dnevnoj sobi i dve barske stolice i tako napraviti prostor za ručavanje.

Takođe u malim prostorijama bolje izgledaju okrugli i ovalni stolovi jer nemaju oštre ivice koje mogu biti problem prilikom kretanja. Za okrugli ili ovalni sto možete smestiti više gostiju nego što biste to uspeli na malom pravougaonom stolu.

Ako imate ogroman prostor predviđen za trpezariju uvek se odlučite za standardnu veličinu stola ili za masivan sto velikih dimenzija jer ćete na taj način ispoštovati proporcije prostora. Trpezarijski stolovi po meri su ovde najbolje rešenje jer veličinu morate prilagoditi svom prostoru, a u salonu nameštaja često ne postoje tako veliki stolovi. Ako vam je trpezarija spojena sa dnevom sobom najbolje je nabaviti pravougaoni sto standardne veličine.

spot_img