URANOPOLIS – Nebeski Grad

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share


Poznat po nebesko plavoj vodi i očaravajućim plažama, Uranopolis (Ouranoupolis) je približan raju koji možemo dobiti.

Uranopolis je od Soluna udaljen 120 kilometara. Uranopolis nije mesto masovnog turizma. Biraju ga oni koji žele mir, divne peščane plaže, skrivene uvale i nepregledno more pred sobom. Stanovnici, koji se uglavnom bave ribolovom i turizmom, gostu će dobrodošlicu poželeti pokretom ruke ka dve hiljade metara visokom vrhu planine Atos. Upravo iz ove luke isplovljavaju brodovi za najveće Pravoslavno svetilište, Agion Oros – Svetu Goru.

URANUPOLIS ZA LETOVANJE

Ako vas zanima Uranupolis za letovanje, moramo da naglasimo da je u pitanju ne tako veliko letovalište, te da, iako postoje brojni kafići, grčke taverne i restorani, ne može se reći da se odlikuje baš naročito bogatim noćnim životom.

Upravo iz tih razloga se i preporučuje Uranupolis za letovanje najpre porodicama sa malom decom, odnosno svakome ko zaista ima želju da se odmori i ne zanimaju ga preterano noćni izlasci.

U Uranopolisu ima i supermarketa i dosta prodavnica suvenira i raznorazne robe, ali s obzirom da je u pitanju manje turističko mesto cene su im malo više u odnosu na druga mesta.

Ako ste u mogućnosti možete posetiti mesta u blizini Nea Rodu ili Jerisos i tamo ići u kupovinu po nešto nižim cenama.

Moramo naglasiti da je moguće svakoga jutra kupiti na pijaci svežu ribu koja je tog jutra ulovljena u moru i da se može kupiti vino koje se proizvodi u manastirima na Svetoj Gori.

URANOPOLIS PLAŽE

Postoji nekoliko dobrih plaža u Uranopolisu. Glavna gradska plaža je prijatan dugi potez peska koji se pruža od luke. Iza je mali nasip, a iza kamenja je još jedan mali, ali peskovit, zaliv i bistro more. Šetalište na zapadnoj strani mesta, pored luke, ima niz restorana i kafića.

Prednost Uranopolisa je ta što ima mnoštvo divljih plaža i malih uvalica koje su idealne za kupanje sa kristalno čistom vodom i bez većih gužvi, mada i u jeku turističke sezone ima dosta mesta i nije prevelika gužva ni na gradskoj plaži u Uranopilisu.

Mnogi turisti se žale na mnogo komaraca, meduza i ježeva u vodi ali moramo istaći da je plaža u Uranopolisu nosilac „plave zastave“ Evropske Unije za kvalitet vode..

Kada su u pitanju utisci putnika koji su imali priliku da letuju u Uranopolisu, oni koji su bili upućeni i znali da idu u malo i mirno mesto koje je za odmor a ne za noćni provod i zabavu kažu da je mesto izvrsno i da su dobili baš ono što su želeli a ima i onih koji i nisu tako zadovoljni, ponajviše zbog toga što im nisu ispunjena očekivanja koja su imali a to je uglavnom zbog toga što se nisu raspitali detaljno o mestu na koje putuju.

Izvor : https://www.facebook.com/vodickrozgrcku/

spot_img