Vodič za kupovinu radne ploče za kuhinju

Related

Kako samopregledom sprečiti pojavu ozbiljnijih bolesti i stanja

    Očuvanje zdravlja trebalo bi da bude prioritet svakog čoveka,...

Najčešća pitanja o laserskoj rejuvinaciji vagine

  Kako laserska rejuvinacija vagine funkcioniše? Laser stimuliše bujanje kolagena i...

U lavabou vam se stalno zadržava voda – evo šta treba da uradite

Zapušen lavabo nećete moći dugo da koristite jer će...

Godišnji odmor u Puli

  Velika većina ljudi vredno radi preko cele godine, tako...

Koliko je teško izaći iz zone komfora i poslovno se pokrenuti

    Poslovni svet je dinamično okruženje podložno konstantnim promenama, koje...

Share

Kupovina radne ploče za kuhinju može biti veoma naporan posao ako se ne informišete dobro o svim mogućnostima i izboru na tržištu.

Radne ploče za kuhinju su najvažniji deo ove prostorije i u nastavku teksta pokušaćemo da vam odgovorimo na pitanje zašto je to tako i da vas uputimo u sve tajne kako da ne pogrešite prilikom odabira. Kada kupujete novu ili redizajnirate staru kuhinju prvo razmislite i odaberite kuhinjsku ploču jer je ona deo koji ćete najviše koristiti za odlaganje, pripremu hrane, sečenje i sve ostale kuhinjske radnje. Od velike je važnosti kvalitet materijala koji odaberete za radnu ploču u vašoj kuhinji, bilo da ste se odlučili za mermer, drvo ili granit, jer to je velika površina koja mora da vas godinama služi.

Od kog materijala izraditi radnu ploču za kuhinu?

Neki materijali su moderni kao kvarc, neki izdržljivi kao granit, neki praktični i elegantni kao mermer, a neki su i jeftini kao medijapan. Pre nego što krenete u potragu za radnom pločom za kuhinju koju ćete voleti potrebno je da sebi postavite par pitanja koja će vam dati odgovore vezane za vaše životne navike. Ako budete sledili odgovore nabavićete ploču sa kojom ćete biti zadovoljni mnogo godina jer će biti odgovarajuća za životne navike vas i vaše porodice. U zavisnosti koliko vremena provodite dnevno u kuhinji i kako koristite kuhinjsku ploču zavisi i materijal koji ćete odabrati.

Ako svakog dana kuvate ručak i pripremate namirnice za termičku obradu na kuhinjskom pultu morate izabrati radnu ploču za kuhinju koja je izdržljiva na sredstva za čišćenje. Samo u slučaju da kuhinju koristite retko i da u njoj ne spremate ništa više od kafe i čaja možete da kupite bilo koju kuhinjsku ploču. U svakom drugom slučaju morate pažljivo birati materijal da bi vam što duže trajao i da bi se što teže pohabao. Kuhinjska ploča je mesto gde će se spremati hrana, mesiti kolači i okupljati porodica. Tako da to neće biti samo centralno mesto u kuhinji već verovatno i centralno mesto u vašem domu. Za ljude koji svaki dan spremaju hranu i provode dosta vremena u kuhinji najbolje je da nabave praktičnu radnu ploču koja će biti izdržljiva na udarce, toplotu i sredstva za čišćenje.

Nije svaki materijal lak za održavanje, a neki je potrebno brisati svakog dana, zato postavite sebi pitanje koliko vremena imate za čišćenje i da li ste spremni da to činite svakog dana. Sledeće pitanje koje morate postaviti sebi je da li kada skuvate ručak šerpu sa šporeta ili tiganj stavljate vrelu na kuhinjski pult. Ako to radite radna ploča u kuhinji mora vam biti izrađena od materijala koji je otporan na toplotu, jer u suprotnom ostaće vam fleke na pultu. Ako imate malu decu možda je bolje da kupite kuhinjski pult nekog materijala koji ima mat završnicu i nije sjajan jer samo pomislite na to koliko će puta u toku dana deca pipati pult i ostavljati fleke na materijalu sa sjajnom završnicom. Koji god savet da primenite uvek kupite ono što se vama sviđa i stilski odgovara vašem domu.

spot_img